1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Suzuki Spacia Gear jeste krosoverski mikrovan
Novi Suzuki Spacia Gear jeste krosoverski mikrovan
2

Novi Suzuki Spacia Gear jeste krosoverski mikrovan

179
2
Podelite sa prijateljima:

Suzuki Spacia se proizvodi u Japanu od 2013. godine, a prošle jeseni je dobio treću generaciju. Asortiman već uključuje dve verzije sa različitim dizajnom, a sada je predstavljena proterenska verzija Suzuki Spacia Gear, jer je takva verzija bila i u prethodnoj generaciji.

Inače, preteča ovog automobila bio je konceptni automobil Suzuki Spacia Papa Boku Kitchen, iako serijski automobil više nema kamp kuhinju u prtljažniku.

Spolja, teško ga je razlikovati od prethodnika, ali je zaista nov model. Karoserija kei automobila je potpuno redizajnirana, a ne govorimo samo o plastičnom „perju“, već i o spoljnim metalnim panelima sa novim reljefom bokova.

Istovremeno, za verziju Gear su sačuvani karakteristični okrugli farovi i dve boje farbe. Ali pojavili su se novi branici i rešetka hladnjaka u stilu Jeepovih automobila. Terensko raspoloženje obezbeđuju i zaštitni „bodi kit“ od neobojene plastike, šine za prtljag na krovu i originalne felne od 15 inča.

Dimenzije automobila su određene ograničenjima za japanske kei automobile: 3,4 m dužine i 1,48 m širine.

Unutrašnjost je takođe redizajnirana kako bi se poboljšala praktičnost i udobnost kada su vozač i ekipa u prirodi. Sedišta su presvučena vodoodbojnom tkaninom, prtljažnik sada ima gumenu prostirku, a šema boja je inspirisana prirodnim nijansama.

Dodatni USB portovi za punjenje i opcioni grejani volan su dodati opremi. Konačno, dostupan je širok spektar opcionih dodataka, uključujući krovni nosač, nosač za kućne ljubimce, mreže protiv komaraca na vratima i tendu na uvlačenje sa jastucima koja pretvara kabinu u bračni krevet.

Ispod haube, bez otkrića, jer status kei-car ograničava zapreminu motora na 660 kubika. U atmosferskoj verziji, trocilindrični motor proizvodi 49 KS i 58 Nm, au verziji sa turbopunjačem – 64 KS i 98 Nm.

Pored toga, tu je i starter-generator, koji dodaje 40 Nm i 50 Nm, respektivno, pri startovanju. Svi automobili imaju varijator, ali može se izabrati prednji ili pogon na sva četiri točka.

Suzuki Spacia Gear će na japansko tržište stići na jesen, tako da cena još nije objavljena. Osnovna Spacia košta 1,53-1,83 miliona jena (9.900-11.800 dolara), a dizajnerska Spacia Custom košta od 1,8 do 2,19 miliona jena (11.600-14.100 dolara). Krosoverska verzija će verovatno biti najskuplja u porodici.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ovaj sa 660 ccm u turbo izvedbi i može biti čigra sa svojih 64 ks.
Zna li se koliko ks ima starter generator ? Verovatno bar nekih 15-ak ks.

Matija

Kei Cars imaju zakonom ogranicene dimenzije, 3,39 x 1,475 x 1,99 m, kao i zapreminu i snagu motora – vidi tekst. Japanski proizvodjaci nude veliki broj modela ove vrste vozila, velika vecina ima formu mikrovena. Ta forma omogucava najbolje iskoriscenje prostora za zadate dimenzije. Prostor se dobija postavljanjem putnika u poziciju koju normalno imamo za trpezarijskim stolom. To je razlog za neproporcionalno veliku visinu vozila. Inace, Kei Cars uopste nisu „sirotinjska vozila“, na protiv, cesto nude bogatu opremu. Ubedjen sam da bi Evropa takodje mogla da uvede jednu novu klasu vozila za grad, cije bi karakteristike i velicina bili optimalno… Pročitaj više »