1. Home
  2. Prezentacije
  3. Pikap kamionet Isuzu D-Max dobio verziju koja ponosno nosi ime Mudmaster kao gospodar blata
Pikap kamionet Isuzu D-Max dobio verziju koja ponosno nosi ime Mudmaster kao gospodar blata
1

Pikap kamionet Isuzu D-Max dobio verziju koja ponosno nosi ime Mudmaster kao gospodar blata

86
1
Podelite sa prijateljima:

Srednje veliki pikap kamionet iz Japana, model Isuzu D-Max je krajem prošle godine provučen kroz postupak zatezanja bora, ali mnoga izvozna tržišta još uvek ne videše novajliju, već se kupcima nutka predrestilizacijski četvorotočkaš koji više podseća na kamion nego na automobil. E sada, kako bi skrenuli pažnju potencijalne klijentele s činjenice da im se uvaljuje proizvod kojeg je zgazilo vreme, u Velikoj britaniji je predstavljena modifikacija posebno podesna za nedođije.

Dobila je adekvatno ime Mudmaster što se može prevesti i kao „kralj blata“.

Teško je ne primetiti ni na prvi pogled koliko je intenzivna „blatnjava orijentacija“ noviteta. Točkovi s naplacima prečnika 20 inča su postavljeni u proširene lukove točkova i obuveni su sa nazubljeim pneumaticima tipa Toyo Open Country A/T III.

Perjanična verzija D-Max V-Cross je uzeta kao osnova, pa je onda razvojni timo odlučio da se dodaju zaštitni jastučići na karoseriji, krovni nosač, staklena kapica iznad tovarnog prostora i masivna disalica, takozvani snorkel. Ispod registarske tablice je postavljeno vitlo, dok su pragovi zaštićeni moćnim stepenicama.

Unutrašnjost Isuzua D-Maxa Mudmastera je dopunjena zaštitnim jastučićima sa osvetljenjem i praktičnim gumenim patosnicama. Sedišta su prekrivena navlakama otpornim na habanje. Agregat je takođe ostao standardan, onaj koji ionako ide put britanskog tržišta. Pričamo o jedinici turbodizel radne zapremine 1,9 litara, a koja kada je u najboljoj formi proizvodi 164 KS i 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Poznati su šestostepeni menjači. Ručni menjač je razvila matična firma Isuzu dok se automatska transmisija pazari od Toyotinog društva po imenu Aisin. Čvrsto povezan pogon na sva četiri točka poseduje standardnu blokadu zadnjeg diferencijala koja dolazi s elektromagnetnim aktuatorom.

Šasija je modifikovana korišćenjem delova australijske kompanije Pedders, dok je najniža tačka podvozja u odnosu na tlo sada na višem nivou za 45 milimetara. Podvozje japanskog pikap kamioneta je prekriveno dodatnom zaštitom od oštrih neravnina, stena, kamenčuga i sličnih neprijateljskih objekata.

Isuzu D-May Mudmaster s cenom u Velikoj Britaniji započinje od 36,5 hiljada funti, koliko se iska za verziju s ručnim menjačem, i 38,5 hiljada funti za varijantu u kojoj se nalazi automatska transmisija. Međutim, cena može značajno porasti ako aktivno koristite opsežan katalog dodatne opreme.

AutoRepublika

(86)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Oduvek m ije bio ružnjikav,ali nikada nisam čitao loše o njemu. Možda je ružnjikav, ali izgleda da je dobar. Za one kojii ne pate za brendovima.