1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Urban Cruiser Taisor prekršten u Starlet Cross sa drugačijim motorom
Toyota Urban Cruiser Taisor prekršten u Starlet Cross sa drugačijim motorom
1

Toyota Urban Cruiser Taisor prekršten u Starlet Cross sa drugačijim motorom

212
1
Podelite sa prijateljima:

Još u proleće, asortiman Toyote je proširen malim krosoverom pod nazivom Urban Cruiser Taisor. Model nije razvijen „od nule“ — to je klon Suzukija Fronxa (Suzuki i Toyota već dugo sarađuju, već imaju veliki broj zajedničkih modela).

Oba se proizvode u Indiji u fabrici Maruti Suzuki (lokalna podružnica Suzukija), pa ne čudi što su stanovnici ove zemlje prvi dobili novu Toyotu. Sada, nakon originalnog Fronxa, njegov brat je otišao u izvoz: Južna Afrika je postala debitantsko strano tržište, a tamo je Toyotin krosover preimenovan u Starlet Cross. Inače, ova odluka deluje sasvim logično. Činjenica je da je Fronx zasnovan na hečbeku Baleno. Potonji se takođe nudi pod znakom Toyote: u Indiji je to Glanza, a u Južnoj Africi — „jednostavno“ Starlet.

Podsećanja radi, Toyota je ranije u Evropi imala model Starlet koji je preteča Yarisa…

Elem, što se tiče dizajna, izvozni krosover Toyote preslikao je verziju za Indiju. Ako ga uporedimo sa donatorskim Fronxom, onda Starlet Cross/Urban Cruiser Taisor ima svoju rešetku hladnjaka, plus je retuširan prednji branik, a dnevna svetla i zadnja svetla imaju drugačije punjenje dioda. Dužina Toyotinog krosovera je 3.995 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.520 mm. „Pasoški“ klirens Starleta Crossa je 170 mm.

Toyota Urban Cruiser Taisor je Indijcima dostupna sa atmosferskim benzinskim motorom 1.2 (90 KS, 113 Nm) i turbo motorom 1.0 (100 KS, 148 Nm), pored toga može se izabrati automobil sa dvogorivnom verzijom motora 1.2 (78 KS na metan). Menjač je petostepeni manuelni ili klasični šestostepeni automatik. Izvozni klon je dobio drugačiju tehniku.

Krosover Toyota Starlet Cross je opremljen atmosferskim motorom 1.5, koji proizvodi 105 KS i 138 Nm, motor radi u tandemu sa 5MT ili četvorostepenim automatikom.

Pogon je u svakom slučaju isključivo prednji.

U Južnoj Africi, Toyotin novi model se nudi u dva relativno bogata nivoa opreme (u Indiji je izbor širi – tamo su dostupne i „osnovne“ verzije). Osnovni Xs ima točkove od 16 inča, LED optiku, multimedijalni sistem sa tabletom od 7 inča, kameru za pogled nazad, prednje vazdušne jastuke i tempomat. Xr ima multimedijalni ekran od 9 inča, sveobuhvatne kamere, ekran za projekciju, ulaz bez ključa i dugme za pokretanje, bežično punjenje za pametni telefon, bočne vazdušne jastuke i vazdušne zavese.

Preračunato iz lokalne valute, Toyota Starlet Cross koštaće otprilike 15-18 hiljada evra. Poređenja radi, Suzuki Fronx sa istom opremom u Južnoj Africi košta nešto manje od 15 hiljada evra.

Kasnije će Toyotin krosover stići i u druge zemlje, ali još nema informacija da li će naziv Starlet Cross biti isti za sva izvozna tržišta.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Toyota Urban Cruiser Taisor je Indijcima dostupna sa atmosferskim benzinskim motorom 1.2 (90 KS, 113 Nm) i turbo motorom 1.0 (100 KS, 148 Nm)“

Da, to su Suzukijevi ( stari ) motori. Nekada bili dostupni i u Evropi.