1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Novi električni automobil kompanije Xiaomi udara na Ferrari i Bugatti snažnim elektromotorima (VIDEO)
Novi električni automobil kompanije Xiaomi udara na Ferrari i Bugatti snažnim elektromotorima (VIDEO)

Novi električni automobil kompanije Xiaomi udara na Ferrari i Bugatti snažnim elektromotorima (VIDEO)

143
6
Podelite sa prijateljima:

Tehnološki gigant Xiaomi je pre pola godine lansirao prvi električni automobil, Xiaomi SU7, koji predstavlja izazov i Tesli i Porscheu u performansama, tehnologiji i udobnosti. Sada Xiaomi ide još dalje i predstavlja moćnu verziju „Ultra“ koja će „uništiti“ nekoliko super sportskih automobila.

Ono što smo morali da vidimo jeste prototip Xiaomi SU7 Ultra obložen ugljeničnim vlaknima. Limuzina sa četvoro vrata je prva koja je opremljena novim Xiaomijevim električnim motorom HyperEngine V8s, koji je najsnažniji motor kompanije ikada.

HyperEngine V8s isporučuje 425 kW (578 KS) snage motora, obrtni moment od 635 Nm i neverovatnih 27.200 o/min. Xiaomi je odlučio da stavi najmanje dva u U7 Ultra i jedan V6s, što je nešto slabija verzija.

Ova tri motora zajedno isporučuju snagu motora od neverovatnih 1.138 kW (1.548 KS). To je više od većine brzih sportskih automobila tamo, istakao je Xiaomi tokom prezentacije. Zatim je upoređen sa 1.500 KS u Bugattiju Chironu, više od 1.079 KS u McLarenu Speedtailu i više od 963 KS koje ima Ferrari LaFerrari.

Xiaomi SU7 Ultra je tako limuzina sa četvoro vrata koja ubrzava od 0 do 100 km/h za 1,97 sekundi i ima maksimalnu brzinu od preko 350 km/h. Obećavaju da će automobil odvesti na Nirburgring u Nemačkoj u oktobru i tamo postaviti rekord za električni automobil. Danas ga drži Porsche Taycan Turbo GT sa vremenom kruga od 7 minuta i 7,55 sekundi.

Kombinovanjem kočione snage elektromotora i konvencionalnih diskova, SU7 Ultra može da se spusti od 100 km/h do mesta za 25 metara. Sila kočenja tada daje silu od 2,36G.

Po veličini, dužina je 5.260 mm, širina 2.064 mm i visina 1.406 mm. Međuosovinsko rastojanje je tri metra. Ima bateriju Qilin 2.0 iz CATL-a koja bi trebala biti u stanju da isporuči neverovatnih 1.330 kW. Tokom prezentacije nije pomenuto ništa o dometu ili brzom punjenju.

Xiaomi SU7 Ultraplanira da lansira novi automobil 2025. godine.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

A ono jes, da imam puno para i rešim da kupim Ferari ili Bugati, prvo bih proverio šta nudi Šaomi.

s mile

Ja im se divim, veoma su vredni, rade i gledaju unapred. I svakako će jednog dana doći na poziciju na koju pucaju. Prvo će svoje tržište osvojiti, a vremenom i druga.

Matija

Sjajan auto! Bez svih ovih sportskih ukrasa izgleda perfektno, sa njima jos bolje! Sa ovim autom trziste dobija nesto sto do sada nismo imali – hypercar sa cetvoro vrata i cetiri udobna sedista! Takodje svakodnevno upotrebljiv u saobracaju. Bravo Xiaomi!

s mile

Od napred, farovi, liči na Mc Laren, od pozadi, na Aston…

Naravno, lepo uklopljeno

Matija

Tacno. Kada bi Xiaomi napred sklonio onu svetlecu horizontalnu liniju sa farova onda bi se slicnost sa McLarenom izgubila. McLaren je toliko cesto kopiran da je svaka nova kritika sasvim suvisna. Pogledaj Porsche Taycan.

Matija

Malo sam pozurio sa komentarom „hypercar sa cetvoro vrata i cetiri udobna sedista!“ Donja slika otkriva njegov pravi karakter – to je prototip sa jednim sedistem. Za sada. Xiaomi najavljuje serijsku hypervarijantu za svaki dan.

comment image