1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škoda je još jednom prikazala jeftini krosover za spas poslovanja u Indiji
Škoda je još jednom prikazala jeftini krosover za spas poslovanja u Indiji
1

Škoda je još jednom prikazala jeftini krosover za spas poslovanja u Indiji

594
1
Podelite sa prijateljima:

Škoda je prvi put zvanično objavila jeftini krosover namenjen Indiji u februaru, objavivši sliku prednjeg dela. Sada je marka iz Mlade Boleslave podelila još jednu skicu dizajna: ovog puta su pokazali zadnji deo. Podsetimo, SUV će biti baziran na platformi MQB-A0-IN (odnosno, pojednostavljenoj verziji globalne MQB), na kojoj se nalaze i već predstavljeni SUV Škoda Kushaq i sedan Škoda Slavia.

Ime predstojećeg krosovera još nije objavljeno. Ali poznato je da će biti manji i jeftiniji od Kushaqa (od 1.089.000 rupija ili oko 12 hiljada evra): dužina novog proizvoda neće prelaziti četiri metra (Kushaq je 4.225 mm), a tako automobili imaju pravo na značajne poreske olakšice u Indiji.

Inače, mali SUV namenjen je unapređenju Škodinog poslovanja na indijskom tržištu. Tako je, prema lokalnim medijima, u junu 2024. kompanija prodala samo 2.566 automobila (-35%). Poređenja radi, prodavci Hyundaija prodali su više od 50.000 automobila (+0,2%) u istom periodu, Kijin rezultat u junu bio je 21.300 jedinica (+10%). Generalno, posebne nade polažu se na subkompakt.

Kao i Kushaq i Slavia koji dele platformu, novi model će se proizvoditi u lokalnoj fabrici Volskwagena. Prema indijskim medijima, ako je brend postavio cilj da postigne nivo lokalizacije od 90-95% za stariji krosover i sedan (ova cifra je, očigledno, ostala na papiru), onda je plan za novi model realniji – oko 75%.

Što se tiče dizajna, Škoda je rekla da će krosover imati novi korporativni stil Modern Solid. Pored toga, modelu je obećan impresivno rastojanje od tla (štagod to značilo). Ali kompanija još nije rekla o tehnologiji. Najverovatnije će ispod haube biti ugrađen benzinski turbo trocilindrični motor 1.0 TSI, pogon će verovatno biti samo prednji.

U Indiji će prodaja krosovera početi sledeće godine. Nakon toga, marka Volkswagen bi takođe trebalo da predstavi sličan mali SUV: ista Škoda Kushaq i Slavia imaju rođake na indijskom tržištu – VW Taigun i VW Virtus. Moguće je da će nova Škoda i VW biti predviđeni i za izvoz.

AutoRepublika

(594)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

“ … u junu 2024. kompanija prodala samo 2.566 automobila (-35%). Poređenja radi, prodavci Hyundaija prodali su više od 50.000 automobila (+0,2%) u istom periodu“

E moja Škoda … Pakuj kofere. Na vreme.