1. Home
  2. Некатегоризовано
  3. MG razmatra izgradnju fabrike električnih automobila u Evropi
MG razmatra izgradnju fabrike električnih automobila u Evropi

MG razmatra izgradnju fabrike električnih automobila u Evropi

40
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač automobila MG (ili da kažemo britanski?) razmatra izgradnju fabrike električnih automobila u Evropi, prenose španski mediji.

Plan je deo strategije brenda da raste u Evropi i takođe će biti način da vlasnik MG-a SAIC Motors zaobiđe kaznene carine EU, koje su za kompaniju postavljene na nenormalnih 38 odsto.

Planove izgradnje fabrike MG-a treba da uradi najkasnije do 30. septembra. U tom slučaju, fabrika će biti izgrađena u autonomnoj  pokrajini Galiciji na severozapadu Španije i biće u funkciji do kraja 2027. godine.

Lokacija je opisana kao strateški bliska Velikoj Britaniji, koja je najveće tržište MG-a u Evropi. Španija je takođe važno tržište za MG, gde su električni automobili ovog brenda bili na vrhu prodaje nekoliko pojedinačnih meseci u protekloj godini.

AutoRepublika

(40)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments