1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen sportski blizanački dvojac Subarua i Toyote
Osvežen sportski blizanački dvojac Subarua i Toyote
1

Osvežen sportski blizanački dvojac Subarua i Toyote

147
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota i Subaru su najavili još jednu nadogradnju blizanačkih sportskih automobila koji plene voznim karakteristikama, a ne brutalnom snagom, što je recept koji primenjuje mali broj konstruktora. Premijera dueta je održana u Japanu. Kupe Toyota GR86 i Subaru BRZ zadržali su prethodni izgled, unutrašnjost im se nije promenila, a jedini atmosferski motor radne zapremine 2,4 litra, a koji je zaslužan za isporuku 235 konjskih snaga je ostao isti.

Unapređenja koja stižu su u potpuno drugoj ravni i osmišljena su na način kako bi ove japanske automobile učinila još prijatnijim za vozača, i kako bi samu vožnju učinila emotivnijim iskustvom.

Verzije sa ručnim menjačem dobijaju rekonfigurisanu papučicu gasa. Odgovor, tačnije odziv na pritisak iste bi trebalo da postane još brži i jasniji. A u modelu Subaru BRZ STI Sport, pri čemu napomenjemo da nema slične verzije u Toyotinoj gami, ručni menjač je sada moguće iskombinovati sa posebnim režimom Sportom, a koji je u prošlosti bio dostupan samo u automobilima s dve papučice, i koji donosi čak i oštriji odziv na atak usmeren ka papučici gasa.

Sve verzije koje stižu sa šestostepenim „automatikom” imaju izmenjen algoritam za prelazak na niže stepene prenosa, pa tako sada elektronika dozvoljava ranije promene brzina, bez rizika od zalaženja u preterano visoke obrtaje motora.

Zasebno za model s indeksom Toyota GR86, su najavljeni i rekonfigurisani amortizeri i rekalibrirani električni servo upravljač, a što sve učinjeno kako bi se obezbedila razumljivija i uzbudljivija kontrola nad vozilom. Pored toga, Toyota poseduje više napredani sistem za praćenje pritiska u gumama.

Predstavljeno je i specijalno izdanje nazvano Toyota GR86 Ridge Green Limited. Karakteristike istog obuhvataju i novu zelenu boju karoserije, bronzane felne i dvobojnu unutrašnju oblogu. Standardna oprema uključuje ojačane Bremboove kočnice i Sachsove amortizere, koji su dostupni i za ostala izvođenja, ali naravno, uz posebnu doplatu.

Ideja podrazumeva da bude proizvedeno samo 200 ovih kupea, a Toyota će izvući imena lica koja će dobiti pravo da ih kupe. Događaj će biti upriličen u formi lutrije. Cena automobila je uspostavljena na nivou od najmanje 3,9 miliona jena, što je oko 24,5 hiljada američkih dolara.

Standardni restilizovani kupei će se naći u izložbeno-prodajnim salonima japana već tokom avgusta, s tima da će Toyotin pulen s cenom startovati od 18,5 hiljada zelembaća, dok će Subaruov BRZ biti neznatno skuplji (20,9 hiljada dolara). Pre par meseci sam posetio Subaruovo predstavništvo u Srbiji i tom prilikom spazio najlepše vozilo u salonu. Bio je to predrestilizacijski BRZ i imao je istaknutu cenu od oko 46 hiljada evra.

Jedino što možemo da zaključimo je da su transportni troškovi straobalni 🙂

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ova lepota ima cenu kao naš novi FIAT

bravo za tržište

vozio sam na NAVAKU GT86, prelep atmo, nizak, autom menjač, odličan