1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-Benz Citan i EQT dobili produžene verzije
Mercedes-Benz Citan i EQT dobili produžene verzije
0

Mercedes-Benz Citan i EQT dobili produžene verzije

49
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz Citan druge generacije pojavio se 2021. godine postepeno uvodeći razne verzije. Udobna putnička verzija Mercedes-Benz T Klase i električni automobil Mercedes-Benz EQT izašli su na tržište. Međutim, svi ovi automobili su derivati Renaulta Kangooa i proizvode se u istoj fabrici u Francuskoj.

Sada je formiranje Mercedesove porodice završeno, a lagano planirano ažuriranje je tempirano da se poklopi sa objavljivanjem najnovijih verzija.

Glavna vest je proširenje asortimana verzija sa dugim međuosovinskim rastojanjem. Produžena T Klasa ušla je na tržište prošle jeseni, a sada su se takve opcije pojavile i na modelima Citan i EQT.

Međuosovinsko rastojanje takvih automobila je produženo za 384 mm (do 3.100 mm), otvori kliznih vrata su povećani za 180 mm (do 830 mm), a ukupna dužina na kraju dostiže 4.910 mm (plus 424 mm). Preslikano sa Grand Kangooa.

Ovo je omogućilo slobodno raspoređivanje do sedam sedišta, iako se treći red ugrađuje uz doplatu. Za modele T Klase i EQT, sva putnička sedišta su pojedinačna sedišta koja se mogu ukloniti iz kabine, u kom slučaju će zapremina odeljka biti 3.660 litara.

Što se tiče modela Citan, zajedno sa dugim međuosovinskim rastojanjem, sada ima verziju za teret i putnike pod nazivom Mixto, koja kombinuje drugi red putničkih sedišta (podrazumevano je ovo jedna klupa) sa punim tovarnim prostorom iza pregrade . Ako preklopite sedišta, njegova zapremina dostiže 3,2 kubna metra.

Istovremeno, porodica Citan/EQT/T Klasa je dobila ažurirani enterijer. Glavna promena je nova verzija multimedijskog sistema MBUX sa većim ekranom (9,5 inča umesto 7,0), poboljšanim performansama, optimizovanim menijima i bežičnim Apple CarPlayem i Android Autom.

Postoji i funkcija bežičnog ažuriranja. Postavljen je i novi multifunkcionalni volan, ali su instrumenti i dalje samo analogni (iako Kangoo ima i virtuelnu instrument tablu).

U skladu sa strožim evropskim bezbednosnim standardima, već u osnovnoj konfiguraciji, omogućen je prošireni set elektronskih asistenata vozača.

Nema tehničkih promena: ovi Mercedesi su opremljeni istim jedinicama kao i Kangoo. Električni eCitan i EQT imaju elektromotor na prednjoj osovini (122 KS, 245 Nm) i trakcionu bateriju kapaciteta 45 kWh. Trebalo bi da bude dovoljno za 285 km dometa, a jednosmerno punjenje snage do 80 kW od 10% do 80% trajaće 38 minuta. Standardni ugrađeni ispravljač je ocenjen na 11 kW, a opcioni na 22 kW.

Za opcije sa klasičnim gorivom i dalje se nude turbodizel 1.5 CDI (75, 95 ili 116 KS) ili benzinski turbo-četvorocilindrični motor 1.3 (102 i 131 KS). Početne verzije sa 75 i 102 KS imaju samo manuelni menjač sa šest brzina dok se za sve ostale uz doplatu može naručiti sedmobrzinski automatik sa dve spojnice.

Nove verzije su već dostupne za naručivanje u Evropi. Produženi putnički eCitan Tourer košta od 40 hiljada evra, a sličan EQT – od 41.600 evra. Električno komunalno vozilo eCitan Mixto ima minimalnu cenu od 40.700 evra, iako se takav model sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem može kupiti za 33.800 evra.

AutoRepublika

(49)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments