1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Bentley Continental GT prikazan u laganoj kamuflaži
Novi Bentley Continental GT prikazan u laganoj kamuflaži
0

Novi Bentley Continental GT prikazan u laganoj kamuflaži

67
0
Podelite sa prijateljima:

Bentley sistematski podstiče interesovanje javnosti uoči debija novog kupea Continentala GT-a. Prošle nedelje je skinuta oznaka tajnosti sa benzinsko-električnog agregata nazvanog Ultra Performance Hybrid, koji će zameniti motor W12, a danas je prikazan i sam automobil, doduše u fabričkoj maskirnoj kamuflažnoj boji.

Bentley pozicionira ovaj automobil kao Continental GT četvrte generacije, ali karoserija sadašnjeg Continentala ne može da se sakrije iza lagane kamuflaže: to odaje karakteristični reljef bočnih strana i poznato bočno zastakljivanje sa trouglovima na vratima.

Dakle, novi kupe će suštinski biti modernizacija postojećeg modela iz 2017, koji tokom svih godina proizvodnje nije imao ni klasično „zatezanje bora“.

Continental GT ima nove ovalne farove sa „trepavicama“ umesto uobičajene tehnologije osvetljenja sa četiri „oka“. Zadnja svetla se nisu toliko promenila, ali su i dalje tanka, što vizuelno proširuje zadnji deo. Naravno, zamenjeni su prednji i zadnji branici, plus revidiran je i oblik završetaka izduvnih cevi.

Ultra Performance Hybrid, koji se sastoji od tvin-turbo V8 motora i električnog motora ugrađenog u menjač, razvija 782 KS i 1.000 Nm. Takve brojke su uporedive sa najmoćnijom verzijom motora W12 6.0 koji odlazi u „večna lovišta“ (750 KS, 1.000 Nm), iako su Continentali koristili skromnije verzije sa maksimalnih 659 KS i 900 Nm. Trakciona baterija još neimenovanog kapaciteta moći će da obezbedi do 80 km čisto električnog dometa, tako da će deklarisana potrošnja goriva biti na nivou od 2,2 l/100 km.

Novi Bentley Continental GT ima pogon na sve točkove sa kontrolisanim vektorom trakcije (ranije je samo verzija GT Speed imala elektronski kontrolisanu blokadu diferencijala), potpuno kontrolisanu šasiju i aktivne stabilizatore sa 48-voltnim aktuatorima. Sve ovo je još uvek tu, ali ono što je novo su amortizeri sa razmaknutim ventilima.

Premijera automobila zakazana je za jun.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments