1. Home
  2. Industrija
  3. Finansijski direktor Volkswagena smatra da bi cene električnih automobila trebalo značajno da padnu
Finansijski direktor Volkswagena smatra da bi cene električnih automobila trebalo značajno da padnu

Finansijski direktor Volkswagena smatra da bi cene električnih automobila trebalo značajno da padnu

90
0
Podelite sa prijateljima:

U intervjuu koji je zapravo bio namenjen za interne svrhe, ali je procurio „urbi et orbi“, finansijski direktor Volkswagena Arno Antlic zagovarao je tezu da bi cene električnih automobila trebalo značajno da padnu.

Međutim, on pominje i poteškoće. Portal News38 citira Antlica: „Premijum troškovi i mobilnost za sve ne idu zajedno. To se posebno odnosi na naše nemačke fabrike, koje trenutno proizvode većinu naših električnih vozila“.

Da bi cene električnih automobila pale na nivo cene „narodnog” automobila i postale prihvatljive većem delu stanovništva, troškovi u fabrikama bi morali da se smanje uz povećanje produktivnost, objašnjava Antlic. Pre svega, odluka o tome je doneta i mora se efikasnije raditi na njenom sprovođenju.

Kako to obično biva, moćni nemački sindikat(i) su u pripravnosti i pomno prate dešavanja. News38 piše da bi moglo doći do smanjenja plata u pregovorima o kolektivnom ugovoru kompanije.

Ono što je posebno nezgodno u ovom kontekstu jeste da su marže Volkswagena za električne automobile trenutno još uvek relativno niske. Antlic u intervjuu kaže: „Sada bih mogao da kažem da marža od četiri procenta jednostavno generiše premalo slobodnih sredstava da biste mogli da priuštite vaše investicije u budućnosti“.

Program pod nazivom „Accelerate Forward“ (ubrzaj napred) ima za cilj da poveća povraćaj ulaganja za marku VW na 6,5 procenata do 2026. godine. Ovaj cilj treba da se postigne kroz različite mere, uključujući smanjenje troškova za zaposlene. Alternativna rešenja kao što su sporazumi o raskidu i modeli delimičnog penzionisanja nude se radnicima, a većina upražnjenih pozicija se ne popunjava, što znači da je na snazi zamrzavanje zapošljavanja u kompaniji.

Jedna od ključnih inicijativa je i ubrzavanje vremena razvoja novih modela marke iz Volfsburga. Do 2028. je u planu da se vreme razvoja  smanji sa 50 na 36 meseci, sve u cilju bržeg dovođenja novih automobila na tržište bez ugrožavanja kvaliteta i bezbednosti.

AutoRepublika

(90)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments