1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ferrari predstavio bolid za 2020. – SF1000
Ferrari predstavio bolid za 2020. – SF1000
0

Ferrari predstavio bolid za 2020. – SF1000

420
0
Podelite sa prijateljima:

Večeras u 18.30h po srednjeevrpskom vremenu u „Romolo Villi Theatre“ u Reggio Emilia, na oko 30 kilometara od Maranela, Ferrari je prezentovao 66. jednosed u svojoj istoriji.

Novi bolid koji nosi naziv SF 1000, predstavili su Matija Binoto i vozači Ferrarija, Sebastijan Fetel i Šarl Leklerk. Ovogodišnji naziv bolida zasniva se na obeležavanju jubilarne 1.000. trke Ferrarija, koju će ekipa proslaviti na trci u Kanadi. Binoto i vozači su za sada imali samo reči hvale za novi bolid. Svi su naglašavali da je glavni zadatak celokupne ekipe bilo unapređenje aerodinamičnosti samog bolida. Fetel i Binoto su posebno naglasili koliko je urađeno na zadnjem delu bolida oko pakovanja menjača i motora.

Precizirano je da je ovogodišnji bolid dosta uži i kompaktniji od prošlogodišnjeg. Spomenuto je da je i ogibljenje za ovu godinu nešto elastičnije kako bi se lakše prilagodilo stilovima vozača. Takođe, Ferrari već godinama lagano pokušava da uvede koncept koji koristi Red Bull, a to je da se prednji kraj bolida spusti, a zadnji podigne, kako bi se povećalo prijanjanje u krivinama. Ove godine se jasno vidi da je bolid napredovao u tom aspektu. Treba naglasiti da će ovu godinu obeležiti uporedni razvoj ovogodišnjeg bolida i bolida za sledeću godinu, kada će stupiti na snagu nova pravila.

Ferrari kao najstariji i najtrofejniji tim u Formuli 1 sebi uvek postavlja visoke ciljeve. Ništa manje od šampionske titule nije zadovoljavajuće. Italijanska ekipa je trenutno na trinaestogodišnjem postu što se tiče osvajanja šampionske titule u konkurenciji vozača, a dvanaestogodišnjem kada su u pitanju titule u konkurenciji konstruktora. Da li će ovo biti bolid koji će Ferrariju najzad doneti titulu ostaje da se vidi. Iz Maranela nisu dolazile ohrabrujuće poruke za sada, možda se radi o sakrivanju karata možda ne, ostaje nam da sačekamo prvo testiranje, a onda i početak sezone da bismo uvideli da li će Ferrari uspeti da se suprotstavi Mercedesu i najzad osvoji titulu, ili će ga Mercedes i Red Bull nadigrati ove godine.

Dušan Topić

AutoRepublika

(420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments