1. Home
  2. Video
  3. Toyota Supra postavila brzi krug na Nirburgringu (VIDEO)
Toyota Supra postavila brzi krug na Nirburgringu (VIDEO)
4

Toyota Supra postavila brzi krug na Nirburgringu (VIDEO)

367
4
Podelite sa prijateljima:

Supra je postavila vreme od 7 minuta i 52,17 sekundi. 

Za volanom Toyotinog sportskog automobila našao se Kristijan Gebhart iz nemačkog SportAuta. Sa postavljenim vremenom, Supra je dokazala da je performantniji automobil od bratskog modela – BMW Z4, jer je na Ringu bila brža od njega za tri sekunde.

Vreme koje je bilo potrebno japanskom modelu da preleti Nirburginring stavlja ga u društvo različitih automobila. Pre nešto više od godinu dana, BMW M2 Competition je postavio 7:52,36, što je ipak nešto sporije od Supre. Performantni VW Golf GTI TCR je odvozao Ring za 8:04.

Ako se vratimo malo dalje u prošlost, naći ćemo da je BMW M3 GTS 2013. godine prešao stazu za 7:48, dok je godinu dana kasnije Aston Martin V12 Vantage S za isti podvig bilo potrebno 7 minuta i 52 sekunde.

Treba imati u obziru i da Toyota aktuelnu Supru vidi ga temelj za stvaranje nekoliko performantnijih derivativnih modela, tako da se može očekivati da se i vreme na Ringu sa tim vozilima značajno popravi.

Pogledajte video:

(367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Od Megana je daleko….

BojanNeki

A tek od putničke Đulije…
„Čistokrvna“ Toyota je po meni poprilična sramota za takvu jednu kompaniju.

Rock

Ne racunaj djulijino namesteno vreme na ringu…
Specijalno trimovana sa specijalno gumama…
Vreme za supru je super s obzirom da ima „samo“ 340ks…

BojanNeki

Đulija QV je sportski auto i ima „Race“ mod tako da ne verujem da su je dodatno ogolili. Gume opet moraju biti neke klasične za ulicu. Sa slikovima se ne priznaju rekordi.
Inače i Stelvio je napravio za nijansu bolje vreme (7:51.7).
Presvučeni BMW odnosno Supra je i dalje po mom mišljenu jedna velika sramota za tako veliku kompaniju kao što je Toyota. I nema to veze sa vremenom na stazi.