1. Home
  2. Vesti
  3. Hot heč modeli postaju sve skuplji – da li je rast cena opravdan?
Hot heč modeli postaju sve skuplji – da li je rast cena opravdan?
1

Hot heč modeli postaju sve skuplji – da li je rast cena opravdan?

606
1
Podelite sa prijateljima:

„Zvezda“ je Golf GTI TCR, koji nije trkački automobil, kako mu naziv sugeriše, već regularan serijski model. Ova, najnovija specijalna edicija je ujedno i najsnažniji GTI ikada kreiran do sada, ali i najskuplji, čak i kada se uračuna inflacija.

Volkswagen mu je „okačio“ cenovnu etiketu od čak 57.600 evra. Jasno, za tu sumu se dobija nešto više u odnosu na standardan GTI, poput boljih guma, kočnica, izduva i unapređenog enterijera. Opcionali su takođe odgovorni za „bildovanje“ cene, poput spoljnih retrovizora s oblogama od ugljeničnih vlakana.

Ipak, na kraju krajeva, ukoliko ste pre svega zainteresovani za 2,0-litarski TSI, možete proći jeftinije. Doduše, snaga nije kao kod Civica Type R, ali ko je ljubitelj TSI mašina, SEAT Leon Cupra se nameće kao odlično rešenje.

Još kada u obzir uzmemo Cupra R model s karbonskim i bakarnim detaljima, sreći nikad kraja. Da li je tako? Pa, baš i ne, jer dotični model košta i dalje veoma mnogo – 48.000 evra.

Postavlja se pitanje, da li je Golf vredan tih „para“? Cupra ipak odnosi pobedu, ne samo iz razloga što je skuplja, već je i egzotičnija.

U igru je ušao i Hyundai i30 N, koji igra sasvim solidnu ulogu kao „svakodnevni hot heč“, tako da izbor postoji.

Šta vi mislite, da li su cene „hot heč“ modela „prenaduvane“? Podsetimo, ne tako davno, mogli su da se priušte za tridesetak hiljada evra.

AutoRepublika

(606)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Kupite, najbolje a jeftinije, kao i uvek Megane RS, ili značajno jeftinija varijanta Clio RS