1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kupeoliki Audi Q6 Sportback e-tron predstavljen na sajmu u Luteciji
Kupeoliki Audi Q6 Sportback e-tron predstavljen na sajmu u Luteciji

Kupeoliki Audi Q6 Sportback e-tron predstavljen na sajmu u Luteciji

126
0
Podelite sa prijateljima:

Kupeoliki električni krosover Audi Q6 Sportback e-tron pridružio se osnovnom modelu Q6 e-tron, koji je debitovao u martu ove godine. Kao što navesmo u naslovu, predstavljen je u Parizu, gde se održava devedeseti Salon automobila. Za one koji ne znaju, Lutecija je stari naziv Pariza iz vremena velikog Julija Cezara.

Ova porodica vozila, u suštini, predstavlja električnu alternativu popularnom termičkom Audiju Q5. Dakle, novajlija je analogan Audiju Q5 Sportbacku.

U poređenju sa osnovnim modelom, Sportback ima nagnut krov i dinamičniji profil. Visina je smanjena za 37 mm (sada iznosi 1.665 mm), što smanjuje koeficijent otpora vazduha (0,26 u odnosu na 0,28), ali u ostalim aspektima kupeolika verzija je identična standardnom Q6.

Ostale dimenzije su ostale iste: dužina je 4.771 mm, širina 1.965 mm, a međuosovinsko rastojanje je 2.899 mm.

Unutrašnjost je u potpunosti preuzeta iz osnovnog SUV-a. Zakrivljena prednja tabla ima dva osnovna ekrana: jedan od 11,9 inča za instrumente i drugi od 14,5 inča za multimedijalni sistem. Dostupan je i opcioni treći displej od 10,9 inča za suvozača.

U skladu sa savremenim trendovima, u završnoj obradi široko se koriste reciklirani materijali, kao što su Elastic Melange na vratima i prednjoj tabli, kao i tkanina Draft na stubovima krova i plafonu.

Posebna pažnja je posvećena očuvanju praktičnosti kupeolikog električnog SUV-a. Njegov prtljažni prostor ima kapacitet od 511 litara, a sa spuštenim zadnjim sedištima povećava se na 1.373 litra. Ovo je očekivano manje od kapaciteta osnovnog Q6 e-trona (526 litara i 1.529 litara respektivno).

Obe verzije imaju i dodatni prednji prtljažni prostor od 64 litra.

Audi Q6 e-tron je izrađen na električnoj platformi PPE (Premium Platform Electric) koncerna Volkswagen, koja je takođe osnova za Porsche Macan. Ova platforma ima električni sistem od 800 volti i nudi širok izbor pogonskih agregata.

Početna verzija ima jedan elektromotor snage 292 KS na zadnjoj osovini i bateriju kapaciteta 83 kWh. Ubrzanje do 100 km/h traje 7 sekundi, a deklarisani domet iznosi 545 km po NEDC-u.

Druga verzija sa motorom nazad, Q6 Sportback e-tron Performance, ima snagu od 306 KS i bateriju kapaciteta 100 kWh (kao i sve jače modifikacije). Ovo omogućava ubrzanje do 100 km/h za 6,6 sekundi i najduži domet u gami: 656 km, u poređenju sa 641 km kod običnog krosovera u istoj verziji.

Dva elektromotora u verziji Audija Q6 Sportbacka e-trona sa pogonom na sva četiri točka proizvode 388 KS i ubrzavaju vozilo do 100 km/h za 5,9 sekundi, a domet iznosi 636 km.

Top verzija SQ6 Sportback e-tron ima pogon na sva četiri točka sa dva motora koja proizvode 517 KS. Ubrzanje do 100 km/h traje 4,3 sekunde, a domet je 607 km. Maksimalna brzina povećana je na 230 km/h, u poređenju sa 210 km/h kod ostalih verzija.

Pik snage punjenja je 270 kW, što omogućava punjenje od 10 do 80% za 22 minuta.

Novi Audi Q6 Sportback e-tron premijerno je predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, a prodaja počinje krajem godine. Međutim, već sada je moguće naručiti ga, a cena u Nemačkoj počinje od 65.900 evra. Za poređenje, cene za obični Q6 e-tron počinju od 63.500 evra.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments