1. Home
  2. Vesti
  3. Džeremi Klarkson otkrio identitet poslednjeg Stiga
Džeremi Klarkson otkrio identitet poslednjeg Stiga
0

Džeremi Klarkson otkrio identitet poslednjeg Stiga

570
0
Podelite sa prijateljima:

Amazon je nedavno kompletirao poslednju epizodu serijala „The Grand Tour“ dok je BBC-ov „Top Gear“ na dugogodišnjoj pauzi. Tako će ostati barem dok oba serijala ne pronađu nove voditelje, a takva odluka je rezultirala time da nekadašnje zvezde otkruje neke detalje o tome šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Džeremi Klarkson je ime kojem nije potrebno neko opsežnije predstavljanje. Slavni „novinar“ (ako ga tako možemo nazvati) je verovatno najzaslužniji za što je Top Gear stekao veliku slavu širom sveta i bio je jedan od voditelja u periodu od 2002. do 2015. godine. Nakon što je najuren posle serije skandala, pronašao je posao u Amazonu gde je narednih osam godina bio jedan od tri voditelja serijala The Grand Toura.


A jedna od najvećih enigmi Top Geara je bio karakter pod imenom The Stig. Pojavio se na malim ekranima još 2002. godine kada je serijal ponovo oživljen i testirao je automobile na trkačkoj stazi. Voditelji su vremenom počeli da prave šale na njegov račun, do te mere da je karakter postao veoma bitan deo Top Geara, a do današnjeg dana ulogu su igrale tri osobe.

Prvi Stig, i jedini koji je nosio crno trkačko odelo, je bio Peri Mekarti i pojavio se u prve 22 epizode. Karakter je „ubijen“ u jednoj od epizoda nakon što su novine „The Sunday Mirror“ otkrile njegov identitet. Zamenio ga je Ben Kolis i opstaće na radnom mestu narednih sedam godina, sve dok nije odao svoj identitet kada je objavio biografiju. To mu je donelo otkaz, a oko cele priče je okrenut veliki sudski proces kada je BBC tužio profesionalnog vozača.

Zamenio ga je novi Stig, koji će se pojavljivati na malim ekranima od 2010. do 2022. godine, a sada znamo ko je i on zahvaljujući Džeremiju Klarksonu. Slavni novinar je nedavno odgovarao na pitanja medija povodom odlaska iz The Grand Toura i tom prilikom je rekao da je poslednji stig bio Fil Kin. Ukoliko vam nije poznato ime ovog 41-godišnjeg profesionalnog vozača, da spomenemo da se još uvek takmiči u raznim profesionalnim serijama širom Velike Britanije.

Trenutno je vozač tima 2Seas Motorsport u britanskom šampionatu GT, a takođe vozi za Ferrari u evropskoj seriji LeMans. Britanci ga smatraju za najboljeg vozača u istoriji svoje serije GT, pošto je Kin slavio na 24 trke.


Kao što smo spomenuli, budućnost Top Geara je trenutno neizvesna jer je snimanje serijala suspendovano, nakon što je jedan od voditelja Fredi Flintof imao saobraćajnu nesreću pre dve godine tokom snimanja, a nije nam poznato kada, i hoće li uopšte, stići nastavci. Ali ako do toga dođe, očekujte novu audiciju za Stiga…

AutoRepublika

(570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments