1. Home
  2. Sajmovi
  3. Renault planira oživljavanje još jednog modela?
Renault planira oživljavanje još jednog modela?
10

Renault planira oživljavanje još jednog modela?

3.01K
10
Podelite sa prijateljima:

Pandemija kovida 2020. godine bila je prekretnica u automobilskoj industriji. Proizvođači su primetili da njihov profit pada i, suočeni sa lošim izgledima, doneli su drastične odluke. Jedna od njih je bila odlaganje održavanja uobičajenih sajmova automobila u Evropi. Nakon što se svet zauvek oprostio od Sajma automobila u Ženevi, Sajam automobila u Parizu obećava da će povratiti svoju izgubljenu suštinu. Sajam će biti veliki i Renault je već dao mali pregled onoga što dolazi.

Sajam automobila u Parizu ponovo će otvoriti vrata 14. oktobra. Prvi put od 2019. francuska prestonica će na nedelju dana postati centar automobilskog sveta. Kineski brendovi su već potvrdili veliko prisustvo i, logično, francuski proizvođači ne žele da propuste priliku da pokažu svoju snagu. Očekuje se duga lista kompanija, iako se među njima ne pojavljuju pojedina poznata imena kao što su SEAT, CUPRA ili Lamborghini. Sve tri marke iz VW grupe potvrdile su da neće biti prisutne.

Renault će biti tu i ponovo ima nameru da stvori nešto o čemu će se pričati. Otkako je Luka de Meo stigao na čelo brenda, retro esencija je stalni izvor inspiracije. Ponovna pojava modela kao što je Renault 5 bila je ključna za francuski brend. Električno vozilo je već dostupno u salonima, a prve jedinice će biti isporučene u narednih nekoliko nedelja. R5 je otvorio vrata koja Parižani žele da iskoriste u potpunosti. Već su potvrđeni i drugi retro modeli, kao što su Twingo i R4. Sam De Meo je bio zadužen za najavu njihovog dolaska.

Međutim, ovoga puta govorimo o mogućem dolasku koji se mnogo manje očekuje. Renault je izazvao glasine nakon objavljivanja tizer-fotografije automobila u Parizu. U njemu se vrlo malo može videti, ako ne i ništa. Engleski mediji tvrde da je reč o koncept-automobilu. Izložbeni automobil će biti predstavljen na francuskom sajmu i mogao bi da najavi dolazak ugašenog Renaulta 17. Na ovaj način bi Renaultova retro porodica nastavila da se upotpunjuje novim jedinicama. Informacije o ovoj temi su minimalne.

Kreacija je razvijena u saradnji sa francuskim dizajnerom Orom Itom, koji je ranije radio sa drugim brendovima kao što su Citroen, Nike i Heineken, između ostalih. Tizer pokazuje dvostruki far i veoma usku rešetku. Ovo je bilo više nego dovoljno da se najavi povratak R17, koji je bio u prodaji sedamdesetih i koji se odlikovao linijom kupea, troja vrata i prisustvom dva okrugla fara na prednjem delu. Njegov sportski pristup bio je naglašen položajem njegovog motora (smešten napred) i pogonom na zadnje točkove.

AutoRepublika

(3005)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Danas je predstavljen javnosti – ostao je veoma slican svom pretku.

comment image

Pogon je elektricni, e-motor je pozadi a karoserija od karbona.
Kakav plan ima Renault sa ovom studijom jos nije poznato – serija ili ne?
U svakom slucaju skrece paznju na Renault, koji za razliku od VWa cini sve da osvezi program – R5 i R4, Alpina.

Izmenjeno 10 dana pre od strane Matija
Renault Terminator🇷🇺Z

Napokon nešto normalno iz Renaulta.Ono što nije normalno je to što će ići na struju.Ovde bi jedan dvolitraš sa 4 cilindra i 320-350ks legao kao budali šamar.

Gore

De Meo govnar je ubica mog omiljenog brenda Renault… Gde je novi megan, Megan gt line, RS? Samo ova elejtricna njesra… Gde su vrhunski dizeli njomihovi… Sportski benzinci… Nadam se da ce uskoro shvatiti board i sutnuti zabara sa cela Francuskw kompanije….

Maśa

To je smece od plastike iz kine

Bungi

Gledam bocnu konstrukciju orginalnog Renoa 17, „B“ stub je pomjeren unazad koso i spaja se u gornjoj zoni sa „C“ stubom.Ta dijagonala spusta se do praga taman u donjoj zoni gdje kod obicnih kupea pocinje „B“ stub i daje automobilu neophodnu cvrstocu.Ovaj trik stvara iluziju otvorenog prostora i nepostojanja „B“ stuba kao kod velikih americkih kupea.Taj trik sam primijetio i kod jednog Nisana iz tih godina.Americki kupei mogu sebi da dozvole luksuz nepostojanja „B“ stuba jer ispod automobila imaju sasiju pomocu koje zadrzavaju neophodnu torzionu cvrstocu.Konstruktori Skode MB 1000 kupe su naisli na problem nedostatka torzione cvrstoce kada su izbacili… Pročitaj više »

Stole

Već dugo gostujem na ovoj planeti pa sam upamtio i jedan od najlepših modela Renaulta. Zvao se Fuego i prizvodio ranih osamdesetih. Nadam se da će doći red i na njega da ga ožive.

Laki

👍

Radovan

I ovi cimaju nogicom ko prasence. Jos jedna budalastina koja tesko da se isplati, ali to je reklama, a za reklamu se daje i sakom i kapom,a sljakerima u fabrici stara prica o krizi i da ce povecati plate. Samo sto nisu stigle uvecane plate, za koje ce moci manje da kupe. Nekad sinonim za krs bio ono sto Cigani terali po Becu, ista ta prica se preselila u Francusku, samo sto su akteri Francuzi zadnjih 20 god

Tamo Daleko

Renault je pukao, dizajneri su im ostali skroz bez ideja pa izbacuju prezvakani dizajn modela starih 50 godina. Ko god kaze kako je ovo super, neka se zapita na sta bi licili originalni Renault 5 ili originalni Renault 15/17, da su njihovi dizajneri kao bazu uzimali Renaulte iz 1920 i neke. Kako bi izgledala prva generacija Twinga da je Patrick Le Quement samo pravio modernu inkarnaciju modela 4CV iz 1947? Da su dizajneri uvek radili samo ovo sto danas Renault radi ugledavsi se na Fiat sa 500/600, BMW sa Mini itd, automobili bi jos uvek licili na konjsku zapregu. Lenjost… Pročitaj više »

Matija

Dragi „Tamo daleko“ slazem se sa tobom! Uopste uzevsi, u autoindustriji nedostaju revolucionarni modeli, kao oni koje si nabrojao! Danas i ubuduce bice sve teze i teze izmisliti neki novi dizajn ili neki novi tehnicki detalj. Cisto statisticki posmatrano: koliko je na trzistu bilo razlicitih modela 1965 godine a koliko danas? Dalje, trziste je globalizovano, veliki liferanti isporucuju komponente proizvodjacima sirom sveta, tako da i ispod lima vlada jednolikost. Proizvodjaci zatrpavaju patentne sluzbe novim patentima, na kraju ispada da samo 5-10% toga moze da se primeni u seriji. To je bio rezultat one studije o kreativnosti svetskih proizvodjaca, ocemu je… Pročitaj više »