1. Home
  2. Vesti
  3. General Motorsov kombi BrightDrop će se prodavati pod značkom Chevroleta
General Motorsov kombi BrightDrop će se prodavati pod značkom Chevroleta
0

General Motorsov kombi BrightDrop će se prodavati pod značkom Chevroleta

101
0
Podelite sa prijateljima:

Slično kao što to ostatak automobilske industrije ne može da se odluči šta će da radi povodom električnih četvorotočkaša, u takvoj istoj poziciji je i američki General Motors. Pre nekoliko godina se činilo da budućnost leži u električnim četvorotočkašima, pa je najveći američki automobilski proizvođač investirao poveće sume novca u baš tu kategoriju, ali se ispostavilo da prelazak sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem goriva neće biti baš toliko bezbolan.

Odluka je na kraju pala da vozila na struju ipak debituju po planu, ali da oni „tradicionalisti“ opet ostanu u izložbeno-prodajnim salonima da unose ravnotežu u situaciju.


Kategorija kombija je jedna od onih o kojoj retko kada pišemo, ali je General Motors često bio tema pošto čak 28 godina zaredom pravi model Chevrolet Expres, odnosno GMC Savana bez većih promena. Tračak nade da će ovaj u penziju se pojavio pre dve godine kada je svetlost dana ugledao koncept pod imenom BrightDrop, ali tada nije bilo poznato koja divizija firme će ga dobiti. I bez nekih većih iznenađenja, posao je dopao Chevroleta, iako se GMC činio kao glavni kandidat.

U svakom slučaju, BrightDrop će biti dostupan u dve konfiguracije i one se zovu 400 i 600. Obe verzije su dobile imena po zapremini tovarnog prostora, pa tako 400 pruža 412 kubnih fita (11.666 litara) dok se 600 može pohvaliti sa 615 kubnih fita (17.414 litara). 400 je inače dugačak 6.019 milimetara dok je 600 za 1.347 mm duži.

U ponudi će takođe biti i nekoliko mehaničkih konfiguracija. Verzija sa pogonom na prednje točkove razvija 240 konjskih snaga zahvaljujući samo jednom električnom motoru dok konfiguracija sa pogonom na sva četiri točka stiže sa 300 „grla“ i dva električna agregata. Bez obzira koji BrighDrop kupci izabrali, autonomija iznosi 254 kilometra, ali ako se mušterija odluči za takozvani „Max Range“ brojka raste na 435 kilometara.


General Motors se inače ranije nadao da će privući veliki Amazon kao mušteriju, ali su se ovi odlučili za Rivian. Firma i dalje nema razloga za nezadovoljstvo što su giganti poput UPS-a i FedEx ranije koristili njegove modele, pa nema razloga što BrightDrop ne bi takođe bio na listi.

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments