1. Home
  2. Vesti
  3. BYD po prvi put pobedio Hondu i Nissan u globalnoj prodaji
BYD po prvi put pobedio Hondu i Nissan u globalnoj prodaji
6

BYD po prvi put pobedio Hondu i Nissan u globalnoj prodaji

212
6
Podelite sa prijateljima:

Prema izveštajima medija, kineski proizvođač električnih vozila, BYD, prvi put je zabeležio veću prodaju od Honde i Nissana u drugom kvartalu ove godine. Izveštaji takođe navode da sa BYD-ovim uvođenjem gomile jeftinih električnih vozila na globalnim tržištima, proizvođač se čak približava Fordu.

Kaže se da je prodaja BYD-ovih novih vozila porasla za 40% na 980.000 jedinica između aprila i juna 2024. To mu je omogućilo da pretekne Nissana i Hondu, čineći BYD sedmim najvećim proizvođačem automobila na svetu.

Osim rastuće prodaje u Kini, BYD se takođe širi u inostranstvo. Proizvođač električnih vozila je navodno prodao 105.000 vozila van Kine – trostruko više u odnosu na prošlu godinu. Za BYD se takođe kaže da je među vodećim brendovima električnih vozila na tržištima kao što su Meksiko, Brazil, Japan, Tajland, Evropa i nekoliko drugih zemalja jugoistočne Azije. Takođe, Toyota je jedini japanski proizvođač automobila koji je prodao više vozila od BYD-a u drugom kvartalu ove godine.

BYD trenutno radi na proširenju svog proizvodnog otiska u nekoliko zemalja. Ovaj proizvođač automobila otvorio je svoju prvu fabriku u inostranstvu na Tajlandu prošlog meseca, a u toku su i drugi pogoni u Mađarskoj, Brazilu, Turskoj, Meksiku i Pakistanu.

Za BYD se sada kaže da se približava podacima o prodaji drugih starih proizvođača automobila, uključujući Ford. Američki automobilski gigant zabeležio je 1,14 miliona prodatih primeraka u drugom kvartalu ove godine.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Svojevremeno je doslo do gasenja nekih brendova u mobilnoj telefoniji. Stari opste poznati brendovi su se ugasili, ili preorjentisali.

Pitam se da li je pred auto industijom takav period, gasenja ili preorjentisanja nekih proizvodjaca…

Nova sila sa istoka se dize…

Mustang

iskreno radujem se uspehu kineza, dostaviše tih japanaca, nemaca i ostalih,
poređenja radi ford je tutulu svetskog brend bestselera držao do 2003, kada ga toyota prestiže, a ista preuzima titulu u konkurenciji korporacija od gm-a posle svetske ekonomske krize 2009

S mile

Radujem se ja konkurenciji, nizim cenama ( nadam se), ali me brine pad proizvodnje u EU, puno radnika ce ostati bez posla.

Mustang

neka smanje plate menadžerima i ostalim pacovima što sede u kancelariji i baljezgaju čitav dan i neka smanje troškove marketinga i biće posla i para za sve, jednom sam pisao da je nažalost važnije njihovo keslanje na preskonferencijama i na predstavljanju planova za buduće modele neke firme, nego trud i sva pamet inžinjera, programera, dizajnera itd, a da o običnim radicima i ne govorim, uredu jeste bila inflacija, ali ne može mi niko govoriti o nekoj velikoj inflaciji kada isti model x proizvođača se skoro duplo jeftinije prodaje u kini, a nije samo u pitanju njihova jeftina radna snaga i… Pročitaj više »

BB

Što kaže M M, KPJ se uselila u zapadne firme i vlade 😉. I Japan je u tom kolu iako je geografski na istoku

Izmenjeno 17 dana pre od strane BB
Milan

Oni se nisu sekirali za nas kad su nam njihove sankcije zatvarale fabrike i ostavljale radnike bez posla. Nisu se sekirali ni kad su nam njihove bombe rušile fabrike. Nisu se sekirali ni kad su nam naši političari koje su nam oni pučom postavili na vlast zatvarali i one fabrike koje su preživele i sankcije i bombardovanje.