1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen ažurirani pikap kamionet Nissan Frontier
Predstavljen ažurirani pikap kamionet Nissan Frontier
0

Predstavljen ažurirani pikap kamionet Nissan Frontier

73
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine, severnoamerički Nissan Frontier treće generacije konačno se odvojio od svog srodnog globalnog modela, Nissana Navare.

Sada je ovaj pikap za američko i kanadsko tržište prošao kroz planirano ažuriranje, vremenski da se poklopi sa početkom modelne 2025. godine.

Ažurirani Frontier je malo promenio izgled: ima novu rešetku hladnjaka sa tri proreza u gornjem delu i drugačijim branikom. Napredne verzije Pro-X i Pro-4X dobile su crni sloj na vratima prtljažnika. Jarko narandžasta nijansa Afterburn dodata je paleti boja karoserije.

Dizajn felni od 17 inča je revidiran.

Frontier od sada već ima podešavanje volana u osnovnoj konfiguraciji, a skuplje verzije imaju električno podešavanje lumbalnog oslonca na sedištu vozača.

Primetnija razlika je povećan ekran medijskog sistema sa 9,0 na 12,3 inča, za šta je bilo potrebno redizajnirati centralni deo prednjeg panela. Dodata je podrška za bežični protokol Android Auto.

Vrhunska verzija SL dobila je električni pogon za suvozačevo sedište, svestrane kamere i bežično punjenje. Proširen je standardni set elektronskih asistenata vozača.

Maksimalni kapacitet vuče je povećan sa 3.012 na 3.243 kg (za verziju King Cab). U isto vreme, agregat je ostao netaknut: to je atmosferski V6 benzinski motor 3.8 (314 KS) sa klasičnim devetostepenim automatskim menjačem. Pikap je standardno opremljen pogonom na zadnje točkove, ali se uz doplatu nudi klasičan „4×4“ pogon sa reduktorom.

Terenske verzije Pro-X i Pro-4X, kao i ranije, mogu se pohvaliti elektronski kontrolisanom blokadom zadnjeg diferencijala i Bilsteinovim amortizerima, sa kojima je klirens povećan na 249 mm.

Očekuje se da će ažurirani pikap Nissan Frontier doći na tržište Severne Amerike ove jeseni, ali cene još nisu objavljene. Trenutno koštaju između 30.500 i 44.700 dolara.

AutoRepublika

(73)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments