1. Home
  2. Vesti
  3. Dizeli bi u roku od dve godine u Evropi mogli da budu „dinosaurizovani“
Dizeli bi u roku od dve godine u Evropi mogli da budu „dinosaurizovani“

Dizeli bi u roku od dve godine u Evropi mogli da budu „dinosaurizovani“

424
6
Podelite sa prijateljima:

Ministar saobraćaja u nemačkoj vladi, Voker Vizing je dao izjavu u kojoj konstatuje da bi nova pravila koja Evropska unija uvodi s ciljem sprečavanja daljeg zagađenja vazduha, mogla dovesti do toga da iz upotrebe budu povučeni čak i savremeni dizeli, oni koji ispunjavaju normative opisane u protokolima Euro 5 i Euro 6. Stav deli Digi Economic koji citira navode iz germanske štampe.

Nemački ministar saobraćaja je pre par dana uputio pismo predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen u kojem traži objašnjenja u vezi s primenom zakonodavstva o standardima zagađenja. Prema rečima nemačkog zvaničnika, granice emisije koje dozvoljava EU ne mogu se poštovati u normalnim uslovima rada.

„Vlasnici miliona vozila pogonjenih motorima SUS, rizikuju da budu povučeni iz prometa primenom norme Euro 7. U normalnim uslovima rada, kada se automobil penje uz padinu ili je opterećen prtljagom do maksimuma, emitovaće više buke, čak iznad dozvoljene granice shodno najavljenoj regulativi. Shodno tome, smatram  da se takav zakonski okvir ne može primeniti, posebno imajući u vidu trenutni stepen tehnološkog razvoja“, tvrdi Vizing.

Na saopštenje ministra saobraćaja nemačke vlade su reagovali predstavnici tamošnje automobilske industrije. „Modifikacija sistema merenja emisija azotnih-oksida a u vezi homologacije vozila, kasnije ne može se primeniti retroaktivno. U ovom kontekstu, zabrana rada je apsurdna. Retroaktivna primena novih procedura i standarda bi, u svakom slučaju, bila kršenje principa vladavine prava i neretroaktivnosti, kako u ustavnom pravu EU ,tako iu nemačkom“, navode predstavnici automobilske industrije.

AutoRepublika

(424)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Svega će se setiti “ auto pod opterećenjem=bučan“, samo da preusmere kupce u EV tok.

Prisilno preusmeravanje kupaca, ograničavanjem izbora

igi

preuzeto sa jednog portala: Stigao je i odgovor iz EU: Ne obmanjujte narod Komesar EU za unutrašnje tržište Tijeri Breton odgovorio je Visingu. On je u pismu koje mu je poslao naveo da vlasti u Briselu nemaju nameru da vrše retroaktivne izmene i nameću dodatna administrativna opterećenja proizvođačima automobila. „Komisija takođe ne želi da preduzima dalje mere koje bi kažnjavale građane EU koji su kupili automobile u dobroj veri po novim pravilima“, navodi se u pismu koje je objavila agencija dpa. Breton je Visingove pretpostavke nazvao „obmanjujućim“. „Komisija je samo navela da se ograničenja emisija iz automobila moraju testirati u… Pročitaj više »

Matija

Jutros je stigla informacija da je Brisel poslao umirujucu informaciju kojom tvrdi da nema nameru da likvidira postojeca dizel vozila.

Mislim da postoji velika opasnost da se EU demokratija pretvori u EU diktaturu! Ovakav proces, na cijem celu stoji Usrulja, pardon, Ursula, dovesce do raspada EU.

MRN

Ne bi Nemačka to dozvolila zbog svoje auto industrije.

BB

Ko Njemačku išta pita? Sliganska država SAd-u a oni cionistima

Balkanboj

Plakaćete. Svi ćete plakati.
I ti ćeš plakati.
Za dizel automobilima.