1. Home
  2. Life
  3. Ford BlueCruise odobren u Evropi – vožnja od Švedske do Italije bez držanja volana (VIDEO)
Ford BlueCruise odobren u Evropi – vožnja od Švedske do Italije bez držanja volana (VIDEO)

Ford BlueCruise odobren u Evropi – vožnja od Švedske do Italije bez držanja volana (VIDEO)

89
1
Podelite sa prijateljima:

Sada Ford Mustang Mach-E može da se vozi bez držanja volana. Evropska komisija odobrila je Ford BlueCruise u 15 evropskih zemalja na više od 21.400 km autoputa. Između ostalog, biće moguće voziti sve od Švedske do Italije, na udaljenosti od skoro 2.000 km, a da ne mora se da drži volan oko 25 sati putovanja.

Fordov sistem za pomoć vozaču BlueCruise dostiže nivo 2 na skali za samovožnju i prati princip „ruke maknute, oči uprte“ gde vozač jednostavno može da vozi sa punom odgovornošću i fokusira se na put, ali bez zahteva da pokaže svoje prisustvo držanjem ili trzanjem volana.

Sistem će biti aktivan za sve koji kupe novi Ford Mustang Mach-E. Na odabranim tržištima na kojima je sistem dostupan, biće moguće nadograditi već isporučene automobile putem ažuriranja softvera u servisu.

– Verujemo da BlueCruise može učiniti vožnju autoputem lakšom i zabavnijom, bez obzira da li se nalazite u situaciji zaustavljanja i kretanja ili na dugom putovanju. Ovom odlukom biće nam moguće da ponudimo BlueCruise kupcima širom Evrope, komentariše Ešli Lambrik, generalni direktor BlueCruisea, Ford Motor Company.

BlueCruise je u stanju da održava brzinu, čita znakove, drži distancu i traku na autoputu. Tako radi pri brzinama na autoputu i ​​sve do zastoja u, na primer, redovima. Da bi se osiguralo da vozač drži pogled na putu dok su mu ruke van volana, kamera okrenuta prema vozaču prati njegov pogled i položaj glave. Trebalo bi da funkcioniše i sa naočarima za sunce, dodaje Ford.

Od početka, BlueCruise će se nuditi besplatno 90 dana. Korisnici se tada mogu pretplatiti na funkciju na mesečnom nivou po potrebi.

Izvesni Peter Ese je isprobao BlueCruise, to možete pogledati u videu ispod.

AutoRepublika

(89)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Interesantno. Znači, može „bez ruku“ samo na odobrenim rutama? Kao da vozi samo „po šinama“ 😊
Šteta što to Ford ne nudi i u nekom „normalnom modelu“ 😊