1. Home
  2. Vesti
  3. Počela prodaja nove generacije Renaulta Dustera
Počela prodaja nove generacije Renaulta Dustera
8

Počela prodaja nove generacije Renaulta Dustera

10.10K
8
Podelite sa prijateljima:

Pod rumunskom markom Dacia, u novembru prošle godine predstavljen je Duster treće generacije na platformi CMF-B. A puna prezentacija modela pod znakom Renaulta održana je u proleće ove godine u Turskoj, jer je turska fabrika postala glavna proizvodna lokacija za Renaultov SUV (Dacia Duster se proizvodi u Rumuniji).

Dakle, sada su u ovoj zemlji objavljeni nivoi opreme i cene novog Dustera i počela je prodaja. Zanimljivo je da se na turskom tržištu zvanično predstavljaju i automobili Dacije – uključujući prethodni, Duster prethodne iteracije. Međutim, treća generacija SUV-a će tamo očigledno biti dostupan isključivo kao Renault.

Spolja, „francuski“ SUV se razlikuje od svog rumunskog brata u dizajnu prednjeg dela. Ovaj Duster ima originalnu rešetku hladnjaka, a umesto uobičajenog romba ima veliki „Renault“ natpis.

Dimenzije automobila su takođe, generalno, iste. Dužina Renaultovog SUV-a je 4.343 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.658 mm. Razmak od tla, u zavisnosti od verzije, varira od 209 do 217 mm. Unutrašnjost je ista kao Dacijina, ne računajući amblem na volanu: čak su ostavili i potpis „Y” za rumunsku kompaniju.

Osnovni SUV je opremljen trocilindričnim motorom 1.0 TCe LPG (TNG), koji radi na benzin i „plin“ (maksimalna snaga je 100 KS). Ova verzija ima šestostepeni manuelni menjač i pogon na prednje točkove.

Sledeća verzija u cenovniku je potpuni hibrid E-Tech sa pogonom na prednje točkove sa četvorocilindričnim atmosferskim 1.6 i električnim motorom, čija je ukupna snaga 145 KS.

A na vrhu ponude je blagi hibrid Renault Duster od 130 konjskih snaga sa benzinskim turbo trocilindrašem 1.2 TCe, 48-voltnim starter-generatorom, 6MT i pogonom na sve točkove.

Ni kod turske verzije nema dizel motora.

U Turskoj, Renault Duster se trenutno nudi u dva nivoa opreme. Osnovna verzija Evolution uključuje: felne od 17 inča, zadnje doboš kočnice, LED optiku, klima uređaj, virtuelnu instrument tablu (7 inča), multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 10,1 inča, kameru za pogled unazad, prednje i bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, vazdušne zavese, tempomat, sistemi za automatsko kočenje, upozorenje na napuštanje trake i prepoznavanje znakova.

Duster Techno uključuje disk kočnice na sva četiri točka, svetla za maglu, automatsku klimu, bežično punjenje za pametni telefon i sistem za automatsko uključivanje farova.

Opcije uključuju felne od 18 inča, grejanje volana i sedišta, sveobuhvatne kamere, sistem za praćenje mrtvog ugla, unutrašnja LED svetla (mogu da se prikače, na primer, na centralni tunel ili na poklopac prtljažnika), kuke, držače gedžeta.

Novi Renault Duster sa 1.0 TCe TNG košta od 1.249.000 turskih lira, što je oko 35 hiljada evra. Cena hibrida E-Tech počinje od 1.530.000 lira (oko 43 hiljade evra), a blagi hibrid Duster sa pogonom na sve točkove koštaće najmanje 1.580.000 lira (oko 44,4 hiljade evra). Iznenađeni smo cenama…

Prethodna generacija krosovera Dacije Dustera dostupna u Turskoj nema hibridne verzije, a konfiguracija je lošija. Ali ima dizel motor plus više opcija za pogon na sva četiri točka. Cena takvog Dustera je od 1.189.900 lira (oko 33,4 hiljade evra).

Kasnije će novi Renault Duster turske proizvodnje stići u druge zemlje. Međutim, još ne postoji tačan spisak izvoznih tržišta. Najverovatnije će obuhvatiti Bliski istok i Afriku.

AutoRepublika

(10104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

35.000 eura za Dajčolu 1.0l troklipnjaču🤣!!!!!!!!Neka se ljuti ko god hoće,ali čovijek mora biti kompletni idiot da izdvoji tolike pare za ovo smeće od 3 klipa.Pa onaj kineski motor sa 2 točka onomad ima 8 cilindara jbt patak…

s mile

Grešiš, ovaj, puno grešiš…tj ne znaš cene na turskom tržištu. velike su im dažbine, i debelo skupi automobili.
Skoro upoznadoh turčina, hoće da kupi Ford Mondeo benzinac npr 2017 god, kod nas je skoro duplo jeftijiji kao polovan od turske. Znam da kod nas beše neki oko 10-11 K eur, a u turskoj oko 18K eur. Možda sam malo cifre loše popamtio ali princip je taj

BB

Nije Dajlola nego Renault 😜

Mora ime da se plati 🤣😂🤣

Ipak glasam za original Dačiju, ako ništa drugo, zbog manje cijene 😉

Sebastian L

Propašće Renault u Turskoj sad, čim krenu Kinezi da nadiru tamo sa svojim jevtinim modelima!!
Samo mi nešto čudno – kad će već jednom da krene to nadiranje, ovde svaki drugi članak o fantastičnim džabe Kinezima ali njih nigde? Kako to?!?!

Rikošet

Kad već tako mijenjaju logotipe na Dusteru mogli bi mirne duše i da mu stave Mercedesov, jer su cijene tu negdje na njegovom nivou…

MRN

😊😊😊

Slobodan

U Turskoj su skoro 40% skuplji automobili nego kod nas. Trocilindrsši su sve prisutniji, ali sa lancem i turbo punjačem. Ovi motori su elastični i imaju dovoljno snage čak iznenadjujuće dosta snage, osim ovoga na LPG. Moja žena ima Captura od 989 cc sa 92 ks i verujte da je zvrk sto se tice ubrzanja i same vožnje. Nisu ludi konstruktori tih motora da naprave sebi problem i proizvedu motor koji je loš. To su sve nove tehnologije i nisu to oni stari trocilindraši, koje ovde neki neupućeni pominju. Znači, emisija stetnih gasova mora da se smanji zbog Euro Normi.… Pročitaj više »

Goran

Toliki auto a motor od kosilice za 30.000 eur…neka hvala