1. Home
  2. Vesti
  3. Kako ukrasti Rolls-Royce iz fotelje i još ga dobiti na kućnu adresu
Kako ukrasti Rolls-Royce iz fotelje i još ga dobiti na kućnu adresu
1

Kako ukrasti Rolls-Royce iz fotelje i još ga dobiti na kućnu adresu

216
1
Podelite sa prijateljima:

Pomalo komična priča nam stiže iz Sjedinjenih Američkih Država na račun načina kako je jedan krimilac uspeo da ukrade Rolls-Royce vredan više od 420 hiljada dolara. Ne, nije morao da provali u hangar kada niko nije bio tamo ili da se služi bilo čim šta smo videli u filmu „Nestati za 60 sekundi“. Sve što mu je trebalo bio je kompjuter i jedan naivni prevoznik.

Kako prenose kolege sa sajta NBC6, kompanija Limited Spec Automotive iz Majamija se bavi prodajom skupocenih luksuznih četvorotočkaša. Unajmili su privatnu firmu da im isporuči Rolls-Royce Cullinan iz savezne države Mičigen, a nepoznati kriminalac je nekako uspeo da sazna informacije prevoznika. Kontaktirao ga je i zatražio od njega da isporuči vozilo na novu adresu, a prevoznik ni u jednom momentu nije posumnjao da je reč o prevari. Štaviše, nije morao ni da priča sa njim već je samo poslao poruku. Prevoznik je zatim isporučio vozilo i pomislio da je njegov posao kompletiran.

Limited Spec Automotive je shvatio da nešto nije u redu tek kada se Rolls-Royce nije pojavio u zakazano vreme, pa su kontaktirali firmu za transport. Trebalo je da prođe nekoliko sati pre nego što je vozač pronađen, koji im je tada rekao da je dobio informacije o promeni isporuke na novu adresu i da je to uradio. Takođe je izjavio da ga je na novoj lokaciji (inače javno parking mesto) dočekao čovek koji mu je platio u kešu za urađen posao.

Limited Spec Automotive je pokušao da sazna više informacija preko društvenih mreža i trenutno nudi nagradu u iznosu od 40 hiljada dolara za bilo koju informaciju koja bi im pomogla da pronađu Rolls-Royce. Kriminalac je do tada već uspeo da skine GPS sa vozila i izložbeno-prodajnom salonu čak pošalje fotografiju. Lokalna policija istražuje slučaj, ali salon smatra da bi trebalo umešati i FBI.

Ne sumnjamo da je skupoceni britanski terenac osiguran i da Limited Spec Automotive neće ostati praznih džepova, ali za sada nije sigurno ko će odgovarati za ovu prevaru. Neki smatraju da bi to trebalo da bude naivni prevoznik dok drugi ipak staju na njegovu stranu i kažu da je i on žrtva prevare.

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Uh, kakva lovačka.???