1. Home
  2. Vesti
  3. Kompanija Hyundai patentirala je novi volan za ljubitelje sportskih automobila
Kompanija Hyundai patentirala je novi volan za ljubitelje sportskih automobila
0

Kompanija Hyundai patentirala je novi volan za ljubitelje sportskih automobila

236
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač automobila patentirao je dizajn volana sa mogućnošću jednostavne integracije dioda koje upozoravaju na odgovarajući trenutak za promenu brzina. Pronašla je način da skupu tehnologiju unese u automobile po nižoj ceni.

Hyundai je patentirao novi dizajn volana po američkim standardima, koji je posebno zanimljiv zbog specifičnog izreza u gornjem delu. Trebalo bi da postoji LED traka koja ukazuje na odgovarajući trenutak za menjanje brzina.

Ova tehnika nije ništa novo, postoji godinama, posebno u trkačkim automobilima. Nude je i razni super sportski ili sportski modeli, na primer Ferrari ili BMW. Međutim, ovo je obično prilično skupa doplata, jer uključuje volane drugačije konstrukcije i često skupe ugljenične dekore.

Međutim, prijava za patent, koju je, prema CarBuzzu, južnokorejski proizvođač automobila podneo američkoj kancelariji 13. juna ove godine, trebalo bi da pokaže dizajn pristupačnije verzije ove specifične opreme, pogodne posebno za sportske automobile.

Prema predlogu, novi tip volana bi trebalo da ima gotov žleb u gornjem delu volana, uključujući i unutrašnju strukturu, bez obzira da li će biti opremljen svetlosnom indikacijom. Novim volanom bi moglo biti opremljeno više automobila, ali bi sportskim automobilima dodato samo osvetljenje.

Zahvaljujući masovnoj proizvodnji, automobilska kompanija bi mogla značajno da smanji cenu. Osim toga, modularnost volana bi omogućila da se opremi sportskijim dekorima, poput već pomenutog ugljenika, kako bi se volan što bolje slagao sa sportskim enterijerom.

Za sada je reč samo o predlogu patenta, za koji nikada nije izvesno kada će i da li će uopšte krenuti u proizvodnju. Međutim, na crtežima patenta prikazan je logo marke Genesis, za koji proizvođač automobila planira nove sportske modele sa oznakom Magma. Međutim, oni bi imali smisla i za sportske modele divizije Hyundai N.

AutoRepublika

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments