1. Home
  2. Vesti
  3. Najjeftiniji Geely Coolray u Kini košta ispod 10 hiljada dolara
Najjeftiniji Geely Coolray u Kini košta ispod 10 hiljada dolara
12

Najjeftiniji Geely Coolray u Kini košta ispod 10 hiljada dolara

1.33K
12
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođači imaju sličnu praksu kao nekada Opel – prodaju aktuelne i prethodne verzije modela istovremeno. Geely to čini u Rusiji i Kini. Primer je Geely Coolray! Originalni model tamo se zove Geely Binyue i košta 76-96 hiljada juana (10.400-13.200 dolara), a modernija verzija je Geely Binyue Cool za 100-120 hiljada juana (13.800-16.500 dolara).

Sada postoji pojednostavljena i jeftinija verzija krosovera pre restilizacije pod nazivom Geely Binyue Super Edition.

Glavne promene su ispod haube. Ako su do sada sve verzije modela Binyue/Coolray bile opremljene samo turbo motorima, nova verzija Super Edition nudi se sa atmosferskim motorom 1.5 sa četiri cilindra koji proizvodi 126 KS i 152 Nm.

Očigledno, ovo je isti motor kao kod poznate limuzine Geely Emgrand. A umesto automatika u klasičnom smislu, krosover je opremljen petostepenim manuelnim menjačem ili CVT-om sa osam fiksnih kvazi brzina.

Verzija Super Edition dolazi sa originalnim točkovima od 17 inča i drugačijom rešetkom. Preostali elementi „perja“ su isti, ali pored toga, vizuelno pojednostavljenje je postignuto smanjenjem kontrastnih delova na branicima. Krov je takođe obojen u glavnu boju karoserije.

Unutrašnjost je takođe „monohromna” i ima lošu opremu (analogni instrumenti, osnovni ekran medijskog sistema od osam inča), a pored toga tu je i novi centralni tunel sa fiksnim selektorom brzina umesto džojstika.

Geely Binyue Super Edition pojaviće se na kineskom tržištu u julu i postaće jedan od najjeftinijih „punopravnih“ automobila: očekuje se da će cena biti manja od 70 hiljada juana (9.600 dolara). Na oglasima u Srbiji pronađosmo Coolray sa cenom od 27 hiljada evra…

AutoRepublika

(1332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Da, jeste u Srbiji „malo skuplji“, ali, taj u Srbiji ima i 1,5 turbo motor od 172 ks. A i uvozi ga firma koja je uvoznik i za KIA automobile.

Marko

Geely kao i drugi kineski proizvodjaci pokusava da se probije na evropsko trziste ukljucujuci i nase. Zbog reputacije kineskih proizvoda generalno, politike i konzervativnog stava evropskih kupaca proboj na trziste ce ici mukotrpno i jako sporo. Na sve to Geely-jevi menadzeri odluce da uvoznik za srpsko trziste bude firma koja prodaje i konkurentski proizvod!!! Ja ne znam na koji nacin oni sami sebi mogu da objasne zasto su to bas tako uradili i koja je tu logika bila. Time su poslali poruku kupcima da su u pravu sto su konzervativni i krajnje oprezni kada je kupovina kineskih automobila u pitanju.… Pročitaj više »

Matija

Vec odavno nije novo da trgovci automobilima prodaju vozila razlicitih firmi. Prosirenjem asortimana cine svoje poslovanje fleksibilnijim a svoje kapacitete – personal, zgrade, radionice, itd. – efikasno iskoriscenim.

Laki

👍

Slaven

Nevezano za Gilly, ali jeste za kineze – BYD u Parizu ima vec 4 servisne lokacije i otvara 5.
Garantuju delove i servis do 10 godina i 300.000km za model Seal koji se uzima na lizing (sa mogucnoscu otkupa posle 5 godine od strane korisnika sa istim uslovima ali i vracanja za noviji model)

MRN

Ne znam kako je u FR, ali, pričitah postoje jednog vlasnika ATLAS PRO-a koji je pomenuo neka od ograničenja reklamirane garancije ( od 7 godina ili 150 hiljada km ).
Pomenuo je, izmedju ostalog:
– „Garancija na boju 3 godine i 2 godine na multimediju ako me secanje sluzi“
– Prohrdjavanje – 84 meseca,
– Akumulator – 12 meseci, zajedno sa plocicama, diskovima, filterima ulja, vazduha i goriva, melticama brisaca i kvacilom …“

Mile

Biće mnogo uspešniji u Evropi kad budu imali istu politiku kao što imaju u zemljama bliskog istoka. Ovde imaju uvoznika koji uvozi samo njihove automobile i daje dobre popuste, tako da ovaj auto košta 16000 evra sa 1.5 turbo motorom i prodaje se kao alva. Generalno većina kineskih firmi ima odlične rezultate u Zalivu i iz godine u godinu drže veći procenat tržišta.
Kvalitet je na nivou korejskih automobila a bolji od Francuza, VW i BMW-a, tako kaže istraživanja tržišta.

DUDE

Alavost dilera nema granice. Uz to, Geely u Srbiji ima jedan jedini prodajni salon i jedan jedini servis. Toliko o tome.
CHERY ima daleko ozbiljniji nastup, ali i njihove cene su otisle u nebesa.

Matija

Gore prikazani model ima originalan i solidno uradjen dizajn. Umerena kolicina ukrasa cini ga elegantnim. Za enterijer vazi isto: stilski umiren i elegantan a uz to ostavlja utisak solidnog kvaliteta. Pohvaljujem klasicne instrumente a po ko zna koji put kritikujem tablet u sredini koji nije integrisan u pult. Cena – na zalost, evropska. Bice tako dokle god prodaja ide preko evropskih trgovaca a ne preko maticne firme!

MRN

Drago mi je da postoji i neko vozilo čiji ti se eksterijer dopada 😊
Šalu na strani, meni se takodje dopada dizajn ovog vozila.

JaleTr

Kinezi na evropskom tržištu treba 10 godina da su znatno jeftiniji od evropskih proizvođača, uz dobru garanciju i servis, pa da očekuju da se evropljani okrenu ka njihovim automobilima.
Koreanci su prošli taj put i danas cijenama ne odudaraju ali su sad već etablirani u Evropi.
Ovo što sada kinezi nude, par hiljada eura niže cijene, neće piti vode u evropi.

Marko

Upravo tako. Ali ne vredi ni niza cena ako ne obezbedis kvalitetnu servisnu podrsku. Ovlasceni servisi u Srbiji su generalno ocajni i ekstremno skupi. Odnos ulozeno/dobijeno je nikakav. Redovno ne menjaju filtere na servisu a ulje izvuku malo sisaljkom i doliju 2-3 litra. Naravno sve uredno naplate + sitan potrosni materijal 1500 dinara!!! Upravo tu lezi prilika za nove brendove koji zele da udju na trziste. Ali tu treba dugorocan plan i finansije. To se ne moze postici ako kola prodajes usluzno preko vec postojecih dilera. Mora da se osnuje sopstveno pravno lice, napravi minimum 3 velika prodajno servisna centra… Pročitaj više »