1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover FangChengBao Super 3 stiže u tri varijeteta
Krosover FangChengBao Super 3 stiže u tri varijeteta
1

Krosover FangChengBao Super 3 stiže u tri varijeteta

1.03K
1
Podelite sa prijateljima:

Azijski proizvođač BYD je, na aprilskom salonu automobila održanom u kineskoj prestonici Pekingu, pokazao dva obećavajuća modela pod brendom FangChengBao. Ali nisu morali dugo da čame u statusu konceptnih automobila. Perjanični hibridni SUV Leopard 8 je skoro spreman za proizvodnju, a sada je skinuta oznaka tajnosti i sa serijske verzije jeftinijeg modela po imenu Super 3.

Ako veliki Leopardi pružaju strukturu rama (koncept karoserije na šasiji) i benzinski produžetak autonomije, onda je Super 3 konceptualno drugačiji. Taj nudi karoseriju tipa monokok (samonoseću) i nema motor s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Što se tiče veličine, to je kolega iz razreda modela po imenima Haval Dargo ili Toyota RAV4. To znači da je novitetu dužina na nivou od 4.605 milimetara, širina je 1.900 mm, dok je visina 1.720 mm. Međuosovinsko rastojanje meri tačno 2.745 mm.

FangChengBao Super 3 dolazi u tri tematske verzije. Beli automobil na slikama je osnovna „urbana” verzija sa koferom za smeštaj dodatnog prtljaga na šarkama i branicima u boji karoserije. Crni automobil je „seoska” verzija sa debljim odbojnicima i dodatnim zaštitnim kompletom karoserije. Pa onda da dodamo i da je sivi krosover u fazonu off-roada, što će reći da je to verzija s velikim točkovima, rezervnom gumom pozadi i dodatnim krovnim nosačem.

Unutrašnjost vozila još uvek nije javno prikazana, ali su neke specifikacije već objavljene. FangChengBao Super 3 koristi pogon na sva četiri točka, do čega se došlo zahvaljujući konstrukciji s dva motora. Tako je napred instaliran asinhroni električni motor sa 150 konjskih snaga dok je pozadi sinhroni strujni agregat koji razvija 272 KS.

Duet u zbiru proizvodi 422 „konjića“. Kapacitet litijum-gvožđe-fosfatne trakcione baterije još uvek nije naznačen, ali se navodi da je vreme koje je nužno za tipsko ubrzanje od nule do „stotke“ na nivou od svega 4,9 sekundi.

Prizemniji FangChengBao Super 3 će krenuti u serijsku proizvodnju već ove godine, ali se ne zna u kom tačno trenutku. Prethodno je kompanija navela da bi takav krosover koštao od 220 hiljada kineskih juana što je negde oko 25,8 hiljada evra. Ako Google laže nas, onda i mi slagasmo vas o konvertovanom iznosu.

AutoRepublika

(1027)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo je SUV a stomak mu se vuce po asfaltu?
Nije ni malo privlacan, mladi dizajner je zeleo da pokaze na njemu sve sto zna, tj. sta je video kod drugih, pa ga je okitio glomaznim formama i gomilom suvisnih detalja. Velika snaga nije dovoljan argument za odusevljenje ovim vozilom.