1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan je ažurirani krosover Ford Equator Sport
Prikazan je ažurirani krosover Ford Equator Sport
3

Prikazan je ažurirani krosover Ford Equator Sport

94
3
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine, relativno jednostavan krosover sa tri reda sedišta Ford Equator kreiran je specijalno za kinesko tržište, a šest meseci kasnije usledio je skraćeni sa dva reda sedišta Ford Equator Sport: lokalno zajedničko preduzeće Jiangling Ford bavi se proizvodnjom oba modela.

Ali važno je da u ovom paru modela tri četvrtine prodaje u Kini otpada na kratku verziju (27 hiljada automobila prošle godine)! Štaviše, izvozi se samo Equator Sport: u Meksiku, Saudijskoj Arabiji i Vijetnamu poznat je kao Ford Territory. Stoga nije iznenađujuće što je formalno novija verzija Sport bila prva koja je bila podvrgnuta planiranoj restilizaciji.

Equator Sport ima novi dizajn prednjeg dela, koji je izgubio dvoslojnu optiku. Rešetka hladnjaka i branici su potpuno promenjeni. Zahvaljujući novom „perju“, krosover je porastao sa 4.630 mm na 4.685 mm. Širina (1.935 mm), visina (1.706 mm) i međuosovinsko rastojanje (2.726 mm) ostali su nepromenjeni.

U paletu boja karoserije dodate su dve nove nijanse, a felne od 20 inča dobile su novi dizajn, iako su osnovne verzije i dalje opremljene onima od 18 inča.

Mnogo je manje promena u unutrašnjosti. Oblik prednjeg panela je revidiran, ali je jedan blok sa ekranima instrumenta i medijskog sistema (12,3 inča svaki) isti. Glavna jedinica radi na novom procesoru Qualcomm Snapdragon 8155 i podržava ekosistem Tencent TAI+. Audio sistem sada ima deset zvučnika i tehnologiju aktivnog poništavanja buke.

Sistem svestranih kamera sada ima režim „transparentne haube“, a takođe je ažuriran i kompanijski set asistenata vozača Co-Pilot 360. Maksimalna zapremina prtljažnika je 1.422 litra sa preklopljenim drugim redom sedišta.

Nema promena ispod haube. Četvorocilindrični turbo motor 1.5 EcoBoost i dalje razvija 170 KS i 260 Nm, radeći u tandemu sa sedmostepenim preselektivnim automatikom, koji svu pogonsku silu šalje na prednju osovinu.

Međutim, u bliskoj budućnosti, asortiman će biti dopunjen plug-in hibridom. Opremljen je istim turbakom, ali oslabljenim na 150 KS, a pomaže mu i elektromotor snage 82 KS. Ukupna snaga sistema je 218 KS. Litijum-gvožđe-fosfatna baterija CATL kapaciteta 18,4 kWh trebalo bi da obezbedi električni domet od 95 km.

Cene za ažurirane krosovere Equatore Sport još nisu objavljene. Trenutna verzija automobila sada košta od 127.000 do 165.000 juana (18.000 do 24.000 dolara).

AutoRepublika

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Četvorocilindrični turbo motor 1.5 EcoBoost i dalje razvija 170 KS i 260 Nm“ ?

Tamo 1,5 Ecoboost i dalje prodaju kao 4-cilindrični ? Onu raniju verziju ?

Sećam se da se i kod nas jedno vreme 1,5 Ecoboost paralelno nudio i kao 3-cilindrični ( u tada novnijim modelima, kao npr. Focus ) i kao 4-cilindrični ( u tada starijim modelima, mislim jedno vreme u Mondeu ).

DOLF

Baš je lep auto. Ovako su trebali osvežiti Kugu za Evropu, jeste da bi radikalno osveženje bilo.

Matija

Zasto ga zovu „krosover“ kada je likom i klirensom pravi SUV? Auto lepo izgleda, ima lepe proporcije, nema nikakav suvisan „nakit“ a la BMW 🙂 i ostavlja utisak primerne elegancije. Ono sto mi na njemu smeta jeste visak crnih povrsina na prednjem delu! Gornja maska mogla je da bude uza i bez one dve crne kese sa strane. Donja maska mogla je da bude u boji karoserije, samo reljef bio bi sasvim dovoljan da razbije monotoniju u donjem delu. Prednji pult je OK. Jedan izduzeni ekran, i ako nije integrisan u pult, harmonicno se uklapa u njegovu formu. Ostaje filozofsko… Pročitaj više »