1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Amarok prvog naraštaja se psihički sprema za dubinsko podmlađivanje
Volkswagen Amarok prvog naraštaja se psihički sprema za dubinsko podmlađivanje
1

Volkswagen Amarok prvog naraštaja se psihički sprema za dubinsko podmlađivanje

139
1
Podelite sa prijateljima:

Ne, u moru novih modela niste ništa propustili i ne brinite ako vam je naslov zbunjujuć. Istina, pre dve godine je predstavljen pikap druge generacije Volkswagen Amarok, a koji je na taj način postao najbliži mehanički rođak Forda Rangera. Ali ove varijante Amaroka se proizvode samo u Fordovoj fabrici u Južnoj Africi i prodaju se uglavnom u Evropi, Africi, Australiji i nekim azijskim zemljama. A za Latinsku Ameriku, Folksvagen i dalje proizvodi „prvi“ Amarok iz 2010. godine!

Fabrika u Argentini proizvodi ove pikap kamionete od samog početka, i neće čak ni da pređe na novi model. Umesto toga, pripremljen je još jedan tretman zatezanja bora postojećeg Amaroka, a sada su objavljene prve slike automobila.

Ovako izgleda argentinska verzija Amaroka

Pikap je dobio novo lice u stilu modernih Volkswagenovih krosovera. Promenjeni su branik, rešetka hladnjaka, pa čak i hauba, pojavili su se kompaktni farovi s tehnologijom LED-a i jedna „obrva“ iznad svetala napred, mada će to rešenje očigledno biti implementirano samo na skupljim verzijama.

Novi enterijer je prikazan samo u fragmentima, ali je navedeno da će Amarok prvi put dobiti virtuelnu instrumentaciju, dok će ekran multimedijalnog sistema s dijagonalom od šest inča biti zamenjen desetoinčnom jedinicom. Obećani su i prilagodljivi tempomat i set elektronskih asistenata vozaču.

Promena u odeljku koji se tiče mehaničkih solucija promena neće biti. Argentinski Amarok je trenutno pogonjen turbodizelima s indeksom 2.0 TDI. Te jedinice razvijaju 140 ili 180 konjskih snaga, a ko bi poželeo nešto više, to jest vatrenije pod haubom, taj će se opredeliti za varijetet s oznakom V6 3.0 TDI, jer isti donosi 258 „konjića“. Pride, tu su šestostepena manuelna i osmostepena automatska transmisija.

Proizvodnja ažuriranih, latinoameričkih pikap kamioneta germanskog porekla je već počela, ali će se prava, sveobuhvatna premijera održati tek 6. avgusta u Argentini.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

VW je kupio firmu Scout da bi naucio kako se pravi pikap na americki nacin. Novo ime mu omogucava da se stilski (najzad!) oslobodi „tradicionalnog“ lika Passata i da njegovi pikapovi dobiju americki lik. O Scoutu se vec odavno nista nije culo – Yankee, ucini nesto! 🙂