1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovani Volkswagen T-Cross u Brazilu
Predstavljen restilizovani Volkswagen T-Cross u Brazilu
1

Predstavljen restilizovani Volkswagen T-Cross u Brazilu

113
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen T-Cross debitovao je 2018. godine kao globalni model i prodaje se u mnogim zemljama, proizvodnja je uspostavljena u Španiji i Brazilu, pored toga, krosover se proizvodi i u Indiji i Kini.

Prošlog leta, evropska verzija je podvrgnuta restilizaciji, a sada je na redu brazilski krosover. Inače, krajem 2023. godine u ovoj južnoameričkoj zemlji, VW T-Cross ne samo da je ušao u TOP 10, već je i na vrhu liste najpopularnijih krosovera – prodato je više od 72.000 primeraka (model zauzima 7. mesto). u ukupnom rejtingu.

Program restilizacije „Brazilca“ je uglavnom isti kao na Starom kontinentu, ali sa svojim karakteristikama. Branici i rešetka hladnjaka su drugačiji, a više nema odvojenih maglenki. Zadnja svetla su i dalje napravljena u obliku jedne matrice, ali imaju drugačiji izgled dioda. Osvežen je i dizajn točkova, a proširena je paleta boja karoserije.

„Sportski“ paket R-Line, koji T-Cross ima u Evropi, nije dostupan za brazilski krosover. Južnoamerički VW je takođe lišen opcionih zakošenih LED traka za dnevna svetla; matrični farovi i farovi u obliku slova X nisu predviđeni za njega.

Ali kasnije će se u Brazilu pojaviti pojednostavljeni paket Sense: ovo je krosover sa starom rešetkom, branicima i zadnjim svetlima. Nova karakteristika za ovu verziju bili su horizontalna diodna dnevna svetla koja se nalaze na mestu nekadašnjih maglenki.

U unutrašnjosti, krosover je iskopirao evropsku verziju, sa izuzetkom nijansi. Tu su novi prednji panel i kvalitetniji završni materijali, a zamenjen je i multimedijalni sistem – njegov tablet se sada izdiže iznad panela, a ne ugrađuje se u njega.

U Brazilu su trenutno dostupna tri nivoa opreme za naručivanje. Bazni uključuje virtuelnu instrument tablu od 8 inča, multimedijalni ekran osetljiv na dodir od 10 inča (u Evropi – maksimalno 9,2 inča), manuelni klima uređaj, šest vazdušnih jastuka, zadnje parking senzore, adaptivni tempomat i sistem za automatsko kočenje.

Sledeća verzija uključuje automatsku klimu, digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, kožne presvlake, bežično punjenje za pametni telefon i kameru za pogled unazad.

Najviši završni nivo brazilskog T-Crossa takođe ima proširenu hromiranu oblogu spolja, senzor za kišu i asistenta za parkiranje. Opcije uključuju panoramski krovni otvor, sistem za zadržavanje trake i sistem za praćenje mrtvih uglova.

Na polju mehanike i nema izmena. Krosover se nudi Brazilcima sa turbo-trocilindrašem 1.0 TSI i turbo-četvorocilindričnim motorom 1.4 TSI; tradicionalno za ovu zemlju, oba motora mogu da se „pokreću“ i na benzin i na etanol.

Snaga litarskog motora je 116 ili 128 KS, zavisno od toga da li je na benzin ili etanol, 1.4 TSI proizvodi 150 KS bez obzira na gorivo. Oba motora su kombinovana sa klasičnim šestostepenim automatskim menjačem, samo sa pogonom na prednje točkove.

Cena ažuriranog T-Crossa kreće se od 142.990 do 175.990 lokalnih reala, što je približno 25-31 hiljadu evra po trenutnom kursu. Cena pojednostavljenog T-Crossa Sensea još nije objavljena.

U Brazilu, prodaja restilizovanog krosovera počeće u junu, a zatim će početi da se isporučuje u druge zemlje Latinske Amerike.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izmene su zaista minimalne:

– Napred je dobio onu horizontalnu liniju preko maske, sto je masku podelilo na dva dela i ucinilo je opticki „laksom“.

– Zadnja svetla dobila su haoticnu grafiku u obliku gomile crtica, predhodna varijanta bila je lepsa.

– Isto vazi za pult – predhodni je lepsi jer je tablet integrisan. Pravo resenje bi bilo malo od jednog, malo od drugog.