1. Home
  2. Video
  3. Pre 30 godina se survao u E klasi, 100 metara niz liticu iznad mora, danas…(Video)
Pre 30 godina se survao u E klasi, 100 metara niz liticu iznad mora, danas…(Video)
0

Pre 30 godina se survao u E klasi, 100 metara niz liticu iznad mora, danas…(Video)

1.43K
0
Podelite sa prijateljima:

Na istom mestu, trideset godina stariji, za volanom luksuznog sedana koji je prošao kroz tri decenije tehnološke (r)evolucije. Dakle, glavni junaci su Kristofer Vajt, rođen pod srećnom zvezdom, i Mercedes-Benz S klase.

Tog kobnog dana vremenski uslovi u okolini Kejptauna u Južnoafričkoj Republici bili su loši. Duž puta kojim se kretao Kristofer Vajt, duvali su snažni vetrovi, promenljivog smera. Nalazio se za volanom Mercedesove uzdanice, E klase. Iznenada, sve mu se smračilo. Sleteo je niz liticu skoro sto metara, sa puta ka okeanu.

Za nevericu, ostao je živ. Njegov Mercedes je pretrpeo totalnu štetu, ali Kristofer je preživeo pad sa litice. Sada, marketinška služba Daimlera koristi priliku da nas podseti na ovu priču, kao i da promoviše sisteme (polu)autonomne vožnje, kojima raspolaže današnja generacija Mercedesove prestižne limuzine.

Kristofera Vajta, sigurne smrti je spasao splet okolnosti. Neko bi rekao Bog. Međutim, iz Mercedesa tvrde da zasluge za ovaj epilog pripadaju njihovom superiornom četvorotočkašu, kao i činjenici da je srećni vozač koristio sigurnosni pojas.

Bilo kako bilo, Kristofer i danas čuva registarske tablice uništene E klase, a za potrebe promotivnog materijala, govori o događaju koji se srećno završio.

“Bukvalno samo na sekund sam pogledom odlutao sa druma”, govori uz grimasu koja otrkiva osobu koja zna kako da nadmudri smrt. “Zatim je sve što sam mogao da vidim i osetim bilo nekontrolisano kretanje sitnijih predmeta kroz automobil, kao i otvoreno nebo kroz krovni prozor na Mercedesu.”

Sada je na istom mestu, sa ekipom iz Daimlera. Profesionalci iz nemačke kompanije su jedva uspeli da uvere Kristofera da istom deonicom provoza novu S klasu. Zapravo, “da provoza” i nije pravi izraz, pre će biti da je aktuelna generacija S klase, provozala njega kritičnom trasom.

“Iskren da budem, plašim se automobila”, izjavio je on neposredno pred snimanje.

Kako je opasnu deonicu prošlo vozilo, i kako je teklo snimanje, možda je najbolje da pogledate prilog.

(1427)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments