1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija: BMW i5
Prva fotografija: BMW i5
24

Prva fotografija: BMW i5

1.16K
24
Podelite sa prijateljima:

Zvanična premijera nove „petice“ iz BMW-a je zakazana za šest dana i očekuje se 24. maja u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, ali već sada imamo priliku da steknemo uvid u to kako će izgledati spoljašnost očekivanog novajlije. Procurila je fotografija verzije i5 iz generacije G60, BMW-ove Serije 5. U pitanju je baterijsko izvođenje jednog od najvažnijih aduta bavarske kompanije, posebno imajući u vidu da su razlike između električne i konvencionalne verzije bavarskih limuzina, prema dosadašnjem iskustvu, zaista zanemarljive.

Na slici se verovatno vidi prizemna verzija baterijskog modela po imenu i5, a ona dolazi s indeksom eDrive40. Konkretan primerak je opremljen paketom M Sport, a njega će obavezno posedovati modifikacija i5 M60 uz osoben stil maske hladnjaka i još neke detalje koje sadrže modeli s liste koja ide uz ime M Performance.

Jasno, hejteri će nastaviti da hejtuju, obožavaoci će dalje razviti simpatiju za plavo beli brend, ali je činjenica da je dizajn nove „petice“ neavanturistički u osnovi, što će reći konzervativan i ziheraški. Osma generacija sedana iz Minhena neće ponuditi kontroverzni fazon s podeljenim segmentima rasvete na nosu vozila, kao što to čini Serija 7 i X7. Nema ni prenaglašene maske hladnjaka.

Može se slobodno ustvrditi da novajlija deluje nešto oštrije od odlazećeg sedana iz pokolenja G30, novi adut prelazi na kvake na vratima u ravni s panelom karoserije, baš kao što je to učinjeno i s drugim novijim članovima game BMW-a, sve kako bi obezbedio bočni profil s impresivnijom aerodinamikom, a što donosi i nižu potrošnju goriva.

Linija ramena je sada iznad kvaka na vratima i postoji karakterna linija koja se lagano uzdiže dok se približava kraju zadnjih vrata. Čini se da ovi redizajnirani farovi imaju zašiljenija dnevna svetla, isto onako kako to promoviše i taze krosover X5 (nakon restilizacije), dok su izdašni otvori za vazduh rezervisani za automobile opremljene paketom opreme M Sport.

Ako je tačna pretpostavka da se na slici nalazi verzija eDrive50, onda bi to značilo da je implementiran samo jedan električni agregat s 335 konjskih snaga napujdanih na zadnju osovinu. BMW deklariše da bazični i5 pruža 468 do 582 kilometara autonomije (WLTP). Dvomotorni M60 sa sistemom prenosa snage „na sve strane“ i oznakom xDrive, diže snagu na skoro 600 konjića, ali zato gubi na autonomiji usled veće potrošnje goriva.

Rekosmo kada je premijera nove BMW-ove Serije 5, a da kažemo i da će premijera karavanskog izvođenja (Touring), biti upriličena do kraja godine. Krajem sledeće godine, biće moguće kupiti i takvo izvođenje u električnom izdanju. Pogodno je mesto da kažemo da je prošle godine samo jedan primerak lubeničaske verzije Serije 5 prodat u Srbiji (kao nov, od strane ovlašćenog distributera), što je informacija dobijena od prodajnog savetnika, dok verujem da sam jedini koji je, na isti način i na istoj teritoriji, kupio karavan iz Serije 3 tokom 2020. godine.

Elem, da završimo sa Serijom 5 i da kažemo da će najpoželjniji derivat M5 stići na tržište negde za oko dve godine, a deluje da će i taj biti ponuđen kao karavan.

AutoRepublika

(1155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

24 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Bogami, za razliku od nove 7ice, izgled ovog auta je prilično dobar. I još je lepo što će M5 verzija ostati u ponudi.

Renault Terminator

Ova linija je petfektna.Ovako treba da izgleda auto.Nova BMW 5-ca je za čistu peticu!!!!

Bungi

E sad ovu peticu produžiti za 30 cm, baterija napolje, sus motor unutra i okačiti oznaku 7 na njega.A Domagoja Đukeca strpati u ono njegovo ruglo od sedmice pa pravac minhenski zatvor, zbog zločina protiv njemačke države(namjernog crtanja gadnih automobila sa svjesnom namjerom uništenje njenih automobilskih firmi).

Zaxxy

Mercedes ima sasvim drugu taktiku i prodaja im ide odlicno..ne znam..

Balkanboj

Dizajn BMW-a trenutno godi oku azijskih kupaca koji su tradicionalno operisani od bilo kakvog ukusa i stila.

Matija

Nema tu ukusa vec nacionalizma! 🙂 Svabe (Baden-Virtemberg) kupuju Mercedes a Bavarci BMW. Ostali, kako ko.

Matija

Ne razumem ove negativne ocene koje si dobio od publike, tvoje misljenje je OK! Moram malkice da te razocaram: svaki BMW je koktel od zajednickih komponenti plus poneka samo njegova! Tako se snizavaju troskovi jer se komponente kupuju u velikim kolicinama a povecava se profit. Tako rade svi – osim Mercedesa! Njihova interna organizacija je jako kruta, takoreci nema preklapanja. Imao sam slucaj zadnjeg nosaca osovine koji je za svaku klasu bio razlicit. Trazili su mi da napravim „modularni koncept“ tako da se nosac za svaku klasu sastavlja (zavaruje) od istih delova. Kada sam izvrsio poredjenje sva tri nosaca odkrio… Pročitaj više »

Zoca

BMW je i umeren u odnosu na VW grupu koja je zbog manijakalne unifikacije a time i inertnosti iza BMW a i MB .O nivou tehnologije govorim.

Matija

BMW i VW – to su ipak dva sveta, u pogledu nivoa vozila i obima proizvodnje. Grupa VW-Skoda-SEAT-Audi (u donjem segmentu) proizvodi na istim platformama a u vozila se ugradjuju iste komponente. Sasvim logicno, tako se smanjuju troskovi i povecava profit.

Zoca

Mislio sam na VW grupu ,a vise na njihov premium deo ako se moze reci….Imaju oni MLB platformu pa isto unifikuju..Touareg, a8 ,6 ,4 ..Pa Porschei,Bentli itd..A kao veci sistem su inertniji od jednog BMWa.koliko dugo nisu presli na CR npr..A BMW ima u donjem segmentu platforme sa prednjim pogonom..(Mini i dr..).

Tikola Nesla

E moj Matijevicu, pogledal ti ikako a, b, c, gla, glb, glc Kladu? Jaje jajetu… Da bi im i babuške zavidjele.

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Tikola Nesla
Tikola Nesla

Maserati

Zaxxy

Izgleda kultivisanije od nove serije 7.Shvatili su da su ipak malo preterali..

Matija

Steta sto nema vise fotografija. Ovo sto se vidi izgleda vrlo dinamicno!

Laki

Prava „Bembara“ iz stare škole koju svi vole!Kostatujem da su Domagoja držali podalje od ove legende.

Rikošet

Jedna kao nijedna. Na kraju i da ih ima stotinu dok ne vidiš uživo ne možeš da doživiš 100% auto.

Ono što mi je neobično, a isključivo je do fotografije i ugla fotografisanja je za BMW netipičan dugačak prednji prevjes.

Dakle ova fotografija poprilično daje krivu sliku ovog automobila, tako da ćemo ipak sačekati tih par dana do zvanične premijere za prvi sud…

BB

Nema motora naprijed , pa zato

Tikola Nesla

Dildo treba da ima od toč kova do krova samo šajbu, ništa preko njih, kakva hauba šta će im, kad ionako ima motore na osima, pa da vozači i dilda imaju pogled, a umjesto sjedala faluse… Bmw falus.

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Tikola Nesla
Balkanboj

Možda ima nade za BMW….

Potonuli su u bezličje dizajna, trenutna dostignuća su zajebala i Banglovu sedmicu koje se niko više ne seća osim po ružnoći.

moron

Da ipak sačekamo tih par dana i zvaničnu premijeru.