1. Home
  2. Vesti
  3. SsangYong promenio ime
SsangYong promenio ime
7

SsangYong promenio ime

668
7
Podelite sa prijateljima:

Korejski SsangYong je tokom prošle jeseni dospeo pod kontrolu zemljačkog konglomerata po imenu KG Group, a koji je kupovinom stekao 62% učešća u kapitalu posrnulog proizvođača automobila. Sada je odlukom skupštine akcionara doneta odluka o promeni imena kompanije, pa će se ubuduće entitet koji smo poznavali pod nazivom SsangYong Motor Company, „odazivati na ime“ KG Mobility.

Ovo je već treći naziv koji je u upotrebi od kada je osnovana kompanija. Kada smo već kod osnivanja, trebalo bi reći da je istorija društva započela 1954. godine kada je firma nosila ime Dong-Hwan Motor Company. Nama najpoznatiji naziv SsangYong se pojavio 1988. godine, onda kada se u proizvodnom programu pojavio prvi model namenjen civilnom stanovništvu, dok je pre toga, kompanija radila samo vojna vozila.

Kako bilo, ideja novog preimenovanja je razmatrana još od početka ovog veka, a sve s idejemo da se pospeši osvajanje izvoznih tržišta. Odlučeno je da se promeni imena pristupi tek sada, iako je logično bilo da SsangYong dobije novi naziv, nakon što je posebno poslednjih godina, razvijen veoma loš imidž, usled turbulencija kroz koje je entitet prošao.

Konglomerat KG Group (-Korejski zeleni – Korea Green) postoji od 2003. godine, dok su glavne oblasti angažovanja u oblasti hemijske i metalurške industrije, ali je grupacija aktivna i u oblastima iznalaženja IT rešenja, logistike, edukacije, pa čak i brze hrane, pošto je franšiza, lanac restorana KFC (Kentucky Fried Chicken) bio pod kontrolom „korejskih zelembaća“.

Sada su se u programu pojavili i autmobili, pa iako oni neće dobiti novi naziv iz ovih stopa, promena će i u ovom delu biti zanimljiva. Proizvodnja novih, već postojećih modela će se nastaviti pod imenom SsangYong, a stari će biti i amblem koji će četvorotočkaši nositi.

Glavni pravac razvoja društva KG Mobility će biti u oblasti razvoja električnih automobila, sistema autonomne vožnje, kao i kompjuterskih programa interne izrade. Četiri električna modela su već najavljena, dok je prvi već promovisao imidž brenda. U pitanju je krosover po imenu Torres EVX. Kao takav će predstavljati električnu verziju modela predstavljenog prošle godine s benzinskim motorom pod haubom, i s imenom SsangYong Torres.

Premijera električnog varijateta će biti organizovana u kasnijem delu ove godine, a nakon tog aduta s povišenom pozicijom sedenja, svetlost dana će ugledati i pikap kamionet srednje veličine i kodnog imena O100. Sledi novi SUV srednjeg formata (F100), a potom i kompaktni krosover (KR10).

AutoRepublika

(668)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Sangjong je tipično korejsko ime i trebalo je vremena da uđe u uho.Postali su cijenjeni po solidnom kvalitetu mercedesove licencne tehnologije.Novo ime znači sve iznova, dugotrajan proces izgradnje registrovanog robnog znaka(kod komšinice Mare poznatiji kao brend).KG vremenom treba da postane poznat kao MG.Uvijek je lakše bilo reći nego uraditi. 🤔

BB

Možda će se proizvoditi u Kragujevcu 😜😂🤣

BB

Kad čujem glavni pravac razvoja „autonomna vožnja“ zgadi mi se odmah…
Prva stvar to mora biti skupo, uz milion uslova itd…
Drugo, uz najavljeni pikap mi je to ekstremno glupo. To vozilo bib trebalo biti namjenjeno nekim poslovima gdje se radi nešto „u ruke“ i takvom lovjeku je potrebna autonomna vožnja?

Treće, ako želim autonomnu vožnju i sada naručim taxi 😜… I ne moram plaćati stotine hiljada eura…

s mile

autonomna vožnja offroad putem, negde u planini… imagine balija…. 😉

čisto zadovoljstvo offroad vožnje, sedneš i kompjuter te vodi, sedi i uživaj

parodija

Rikošet

Sjećam se kada je 2006. godine SsangYong predstavio nesrećno ružnog Actyona i kako su se svi smijali tom kupe SUV konceptu.

2008. je predstavljen prvi BMW X6 i ostalo je istorija…

moron

😊😊😊

Bungi

Action je još i bio lijep, skladan.Njihov najgadniji model je bio veliki MPV Rodius.To majka više ne porađa.