1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen krosover Hongqi HS5
Osvežen krosover Hongqi HS5
2

Osvežen krosover Hongqi HS5

2.17K
2
Podelite sa prijateljima:

Krosover srednje veličine HS5 iz Kine je debitovao 2019. godine i postao značajan prodajni adut pomenute azijske marke koja nastupa u luksuznom segmentu. Ovaj model okupira čak 45% od ukupne tražnje za vozilima brenda, što će reći da je 2021. godine, 132 hiljade primeraka ovog modela isporučeno ka kupcima u matičnoj zemlji, dok ih je njih 136 hiljada pronašlo put do srca vozača u 2022.

Hongqi HS5 će uskoro da se približi i Evropi, što će reći da delimično i zalazi u nju, jer s prodajom kreće na ruskom tržištu. Sve pripreme su završene, a u toku je još proces homologacije. Napomena se odnosi na to da će braća Rusi dobiti varijantu pre restilizacije, iako je u međuvremenu u Kini predstavljena i modernizovana alternativa.

Kineski SUV je u potpunosti redizajniran od napred i od nazad, uklapajući se u stil aktuelnih Hongqijevih modela, uključujući E-HS9 kao električnu perjanicu. Potpuno novo lice nisu doneli samo drugačiji LED farovi i branik, već i preoblikovani blatobrani i hauba, to jest poklopac motora. Zadnje signalne grupe su sada objedinjene čvrstom trakom.

S ovim novim perjem, i dodacima na karoseriji, ukupna dužina krosovera je porasla za 25 milimetara, pa sada iznosi povelikih 4.785 mm.

Konstruktor se i nije toliko potrudio da redefiniše ono što se da videti u enterijeru, ali je ipak i tu bilo izvesnih novina. Zadržan je koncept frontalnog panela s dva objedinjena monitora, ali su prerađeni središnji tunel i konzola. Umesto dugmadi osetljivih na dodir, a kojim se upravljalo radom klima uređaja, sada imamo tri rotaciona tastera s ugrađenim displejom i serijom fizičkih dugmića.

Putnici će moći da dopunjuju pametne telefone i ostale slične napravice na dva mesta, i to bežičnim putem, a na centralnom tunelu. Pride je podignut kvalitet materijala za završnu izradu.

Na osnovu podataka iz kineske homologacije, može se zaključiti da je samo jedan motor dostupan. U pitanju je dvolitarski turbobenzinac čija je snaga uvećana sa nekadašnjih 224 na 252 „konja“, ali drugih pojedinosti u vezi implementiranog pogonskog sklopa još uvek nema. Pre restilizacije je u tandemu s agretom funkcionisao šestostepeni automatski menjač i integralni pogon, ili pak samo onaj na prednjoj osovini.

Novitet kreće s prodajom najpre u domovini i to „nekako s proleća“. Za kraj ćemo još da dodamo da je Hongqi HS5 pre restilizacije koštao od 27 do 37 hiljada američkih dolara, pa će biti zanimljivo videti u kom će se pravcu kretati cena nakon antiejdžing zahvata. Na nekom inostranom portalu, u komentarima zatekosmo fotografijom izražen utisak o stilu ovog vozila, pa smo rešili i to da podelimo sa vama. Maštovit čovek, zar ne?

AutoRepublika

(2172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ko kaže da nema Crvene Zastave.? Ima je i to kakva.Doduše, jeste malo žućkasta i kosooka ali je ipak Zastava.

Matori

Je li to Domagoj prešao kod njih?