1. Home
  2. Vesti
  3. Svaki deseti prodati automobil u Rusiji nosi grb Havala
Svaki deseti prodati automobil u Rusiji nosi grb Havala
3

Svaki deseti prodati automobil u Rusiji nosi grb Havala

410
3
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva prodajna statistika stiže ovih dana iz Ruske Federacije, a sve zahvaljujući objavi analitičke kuće Autostat koja je donela prodajne podatke o plasmanu vozila u najvećoj državi na svetu, tokom treće nedelje oktobra. Ispostavlja se da, sasvim logično, kolo vodi domaća Lada i kineske marke.

Rusi su u navedenom periodu pazarili 10.128 automobila, što je za 6% više no prošle sedmice, pri čemu Ladin udeo u prodaji iznosi ogromnih 40%, zahvaljujući otpremi 4.083 četvorotočkaša, dok je svaki deseti prodati primerak došao s proizvodnih traka Havala. Vodeći triling zaokružuje još jedan kineski brend: Chery.

U izveštaju se navodi da su Haval i Chery pronašli 1.027 i 743 vozila, prikazano redom. Takođe treba reći da se u prvih pet najpopularnijih brendova prošle nedelje nalazi i Hyundai (671 primerak) i Kia (667 prodaja), koji će napustiti rusko tržište i to uskoro, ako je za verovati glasinama. Ovakvu vest je preneo Bloomberg najavljujući da Hyundai planira da zatvori fabriku u Sankt Petersburgu.

Kada se priča o najtraženijim modelima u Rusiji, barem tokom prošle nedelje, prvo se ističe domaća Lada Granta s tržišnim udelom od celih 26% u ukupnoj prodaji (2.617 komada). Drugo mesto pripada najtraženijem inostranom vozilu. Radi se o krosoveru zvanom Haval Jolion (702 isporuke). Na trećem je mestu Lada Niva Travel (570 primeraka), dok četvrto i peto mesto drže kineski Chery Tiggo 7 Pro i domaći SUV zvani Lada Niva Legend. Njihova prodaja je bila 480 i 435 primeraka, redom.

Hajde na trenutak da se vratimo kineskim automobilima. To ćemo učiniti tako što ćemo navesti da u prvih devet meseci, veliki rat se vodi između dva azijska pulena na ruskom tržištu. Pričamo o krosoverima zvanim Haval Jolion i Chery Tiggo 7 Pro. Prvonavedeni je prodat u tiražu od 10.580 vozila, dok je drugi isporučen na 10.523 adresa. Dakle, razlika je u vidu pedesetak vozila. Treće mesto zauzima Geely Coolray (6.483 komada), ali je očito daleko iza.

AutoRepublika

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Rusko tržište će se verujem za određeno vreme vratiti blizu onog nivoa na kom je bilo ranije, samo će sad brendovi biti Lada + Kinezi, i možda poneko sa strane. Zapadnjački brendovi samo pucaju sebi u noge napuštanjem Rusije. Ovo je samo dokaz da totalitarna politika Zapada zanemaruje interese samih kompanija.

Renault Terminator

Ma bitno je da Putin mora izgubiti rat,a što će narod po EU da se smrzne bez Putinovog gasa i krepa od gladi od sankcija koje sami sebi uvode to nije bitno…a Putin rat izgubiti neće i toga su oni savršeno svjesni.Nacističkom režimu u Ukrajini gori na sve strane,struje više nema,vode nema,gasa nema,po ulici vataju ljude poput kerova da idu ratovati za fašiste na vlasti,nije im dosta 402.000 vojnika izbačenih iz stroja od početka specijalne vojne operacije i to kaži na zapadu,njihovi mentori,ne Rusi.
https://t.me/boris_rozhin/68350

Dezon

Ko misli da rusija gubi,slabo cita istoriju.