1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda Prologue EV je tu da privuče kupce modela CR-V
Honda Prologue EV je tu da privuče kupce modela CR-V
1

Honda Prologue EV je tu da privuče kupce modela CR-V

139
1
Podelite sa prijateljima:

Honda je objavila fotografije i malo detalja o novom modelu Prologue 2024, prvom potpuno električnom SUV-u japanskog proizvođača automobila. Ovo je važan proizvod za Hondu jer svet ubrzava usvajanje tehnologije električnih vozila i, iako ne znamo detalje o dometu, snazi, ceni ili performansama, znamo da Prologue izgleda kao ono što i očekujemo od ove klase.

Sa debijem Prologuea dolaze visoko postavljeni ciljevi. Honda kaže da će predstaviti 30 novih električnih vozila širom sveta do 2030. godine i prodati 2 miliona istih. Takođe želi da postigne ugljeničnu neutralnost za celu korporaciju do 2050. godine, što će dovesti do „potpune prodaje automobila sa nultom emisijom do 2040. godine“.

Do 2027. godine, tvrdi se da će prodaja početi na „pristupačnim električnim vozilima“. Za manje od 20 godina Honda želi da ponovo osmisli brend, počevši od ovog SUV-a.

I izgleda prilično lepo. Nije radikalno, zapravo je konvencionalno i izgleda sveže. Ima i neke lepe trikove, bar na fotografijama. Ceo automobil u suštini prkosi pravilima danasnjih krosovera i nema onaj sportski agresivan stil

Unutrašnjost je relativno standardna za Hondu, osim što koristi ogroman centralni info-zabavni ekran od 11,3 inča. Komande na volanu se takođe značajno razlikuju od najnovijih automobila Honde. Sve u svemu, unutrašnjost je takođe prilično konvencionalna i u trendu. Sreću izaziva i to što postoje fizička dugmad, na primer za jačinu zvuka i za komande sistema za ventilaciju i klimatizaciju,

Jedini pravi tehnički detalj je da je Prologue zajednički razvijen sa General Motorsom.

Hondina filozofija dizajna planira da usmeri kupce u ovaj SUV tako što će im podstaći apetit za novim hibridnim modelom CR-V. Plan je da 50 % svih prodatih CR-V-ova budu hibridi i ponudom kratkoročnog dvogodišnjeg zakupa, Honda želi da se ti kupci hibridnog CR-V-a posle tog perioda odluče za Prologue.

Za potpuno lansiranje automobila moraćemo da sačekamo do 2024. godine. A pošto Honda ima naviku da informacije cure „kap po kap“ umesto poplave, sigurno ćemo čuti više o tome u narednih nekoliko meseci.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

“ … Plan je da 50 % svih prodatih CR-V-ova budu hibridi i ponudom kratkoročnog dvogodišnjeg zakupa, Honda želi da se ti kupci hibridnog CR-V-a posle tog perioda odluče za Prologue….“

Šta sam ja kao malo dete sve „planirao“ u svome životu … Eh, kad se samo setim …
Ali – šipak „bato“ ,,,