1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. AR pijaca klasika: Cadillac Escalade Tonija Soprana
AR pijaca klasika: Cadillac Escalade Tonija Soprana

AR pijaca klasika: Cadillac Escalade Tonija Soprana

188
0
Podelite sa prijateljima:

Brzo pitanje – koja je najbolja serija ikada emitovana na malim ekranima? „Breaking Bad“ ili kako je na našem jeziku stručno prevedeno kao Čista hemija? Možda „The Wire“ (Žica)? Mnogi će reći da ta čast pripada Porodici Soprano, koja se emitovala od 1999. do 2007. godine i koja prati život Tonija Soprana i njegove poteškoće da održi balans između svog porodičnog života i člana mafijaške organizacije.

Toni je vozio nekoliko različitih četvorotočkaša tokom ove serije, a jedan od njih nam sada nudi aukcijska kuća Import 1 Motorsport, odnosno jedan se nalazi u prodaji.

Reč je o modelu Cadillac Escalade ESV, a ova tri slova na kraju imena nam govore o tome da je reč o produženoj konfiguraciji sa prtljažnikom nešto veće dužine. Beli terenac je postao zaštitni znak mafijaša pa nije ni čudo što je njegova popularnost eksplodirala nakon što se pojavio na malim ekranima.

Escalade nije bio prvi automobil Tonija već je ranije posedovao Chevrolet Suburban. Cadillacov luksuzni model mu je šaka dopao tek 2003. godine kada su producenti odlučili da o sopstvenom trošku kupe novi Escalade preko izložbeno prodajnog-salona Brogan Cadillac u gradu Totova (savezna država Amerike, Nju Džerzi).

Producentska kuća će biti njegov vlasnik sve do 2009. godine, posle čega će promeniti privatne vlasnike u američkim saveznim državama Kalifornija, Virdžinija i Roud Ajland.

Na satu se trenutno nalazi brojka od 111 hiljada milja ili 178.600 kilometara, a sadašnji vlasnik tvrdi da je prešao tek 1.600 kilometara od kada ga je kupio. Escalade ove generacije inače pokreće 6,0-litarski benzinac sa 353 konjske snage.


Glumac Džejms Gandolfini, koji inače igra ulogu spomenutog Sonija Soprana, je potpisao određene delove enterijera, a kako on više nije sa nama, ne sumnjamo da će takvi detalji povećati cene terenca.

Primera radi, poslednji put se prodavao pre sedam godina, a iako je vlasnik tražio svega pet hiljada američkih dolara, usledio je „rat“ između zainteresovanih kupaca do te mere da je Escalade promenio vlasnika za sumu od čak 120 hiljada „zelembaća“.

Ovaj put cena je još veća i iznosi 175 hiljada najmanjih zelenih novčanica i ne sumnjamo da će se pojaviti neki ljubitelj serije koji će toliko i platiti.

Zoran Tomasović

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments