1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AR pijaca klasika: Saab 900 sa manje od 400 km na satu
AR pijaca klasika: Saab 900 sa manje od 400 km na satu

AR pijaca klasika: Saab 900 sa manje od 400 km na satu

472
4
Podelite sa prijateljima:

Uopšte nije tajna da pojedini član(ovi) redakcije imaju veliko poštovanje prema švedskom proizvođaču „jeroplana“ i automobila. Naš Grozdan je u par navrata pisao o Saabu, pa ako želite da se podsetite tih priča, opcija za pretragu vam stoji na usluzi.

Na sajtu bringatrailer.com naišli smo na zanimljiv primerak Saaba 900 u verziji sa mekim krovom.

Saab 900 je automobil srednje klase koji je Saab proizvodio od 1978. do 1998. godine u dve generacije.  Prva je se proizvodila od 1978. do 1993. godine, a druga od 1994. do 1998. godine.

Automobil prve generacije bio je zasnovan na šasiji Saaba 99, ali sa dužim prednjim krajem kako bi se zadovoljili američki propisi o frontalnom sudaru. Model 900 se proizvodio kao limuzina sa dva i četiri vrata i u hečbek konfiguracijama sa tri i pet vrata, a od 1986. i kao kabriolet.

Ovaj Saab 900 Turbo kabriolet iz 1987. pokazuje na satu 246 milja (nešto manje od 400 km) i kupljen je od strane prodavca u junu 2021. od prvobitnog vlasnika. Automobil je u crvenoj Cherry Red boji sa  žutosmeđom kožom u enterijeru i pokreće ga dvolitarski redni četvorocilindraš sa turbo punjenjem uparen sa petostepenim manuelnim menjačem.

Oprema uključuje crni mekani krov koji se može uvlačiti, alu felne od 15 inča, disk kočnice na četiri točka, klima uređaj, tempomat, grejanje prednjih sedišta i fabrički radio kasetofon marke Clarion.

Ovaj kabriolet 900 Turbo nudi prodavac sa prtljažnikom za krov, dizalicom, literaturom proizvođača, podacima o prethodnim registracijama, servisnom evidencijom, izveštajem Carfaxa da je bez nezgoda.

Automobil je opremljen crnim mekim krovom koji se može uvlačiti i sa zadnjim staklom sa grejanjem. Dodatni detalji uključuju prednja svetla za maglu, crnu lajsne na karoseriji, značke Turbo na blatobranima, štitnike od prskanja i jedan izduvni otvor. Dodatne slike izbliza koje prikazuju oznake, osvetljenje i ukrase, možete pogledati na slikama.

Aluminijumske felne od 15 inča sa srebrnom završnom obradom sa gumama Pirelli P6. Prodavac navodi da gume treba zameniti pre korišćenja automobila zbog starosti, a kočenje se vrši pomoću diskova na sva četiri točka sa servom. Radovi u januaru 2022. uključivali su zamenu kočionih creva i ispiranje kočione tečnosti.

Unutrašnjost ima površine za sedenje obrubljene smeđom kožom usklađenom sa bojom donjeg dela instrument table, panelima vrata i tepisima.

Crni trokraki volan uokviruje instrumente koji uključuju brzinomer graviran na 125 mph, analogni sat i pomoćne merače. Šestocifreni mehanički brojač kilometara pokazuje 246 milja.

Šesnaestoventilski motor s oznakom B202 razvija 162 konjske snage i 255 Nm obrtnog momenta uz pomoć turbopunjača sa međuhladnjakom.

Snaga se prenosi na prednje točkove preko petostepenog manuelnog menjača. Radovi u 2022. uključivali su uklanjanje i čišćenje rezervoara za gorivo, ispiranje rashladne tečnosti i hidrauličke tečnosti kvačila, zamenu ulja i zamenu pumpe za gorivo, termostata i zaptivke i vijaka na glavi motora.

Trenutna cena je stigla do 47.500 dolara, a do kraja aukcije je ostalo još dva dana.

AuroRepublika

(472)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nekada davno mi je bio veoma lep. Ali, izgleda da mi se promenio ukus

TheStig

Sretno kupcu sa pronalaženjem dijelova. 😁

BB

Pa šta će mu dijelovi u vitrini?

Laki

Germani prave najljepše kabriolete za moj pojam. Ovaj Saab je takodje jako dobar i lijepo ga je voziti obalom u ovo doba.