1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger Raptor će koštati približno 55 hiljada evra u Evropi
Ford Ranger Raptor će koštati približno 55 hiljada evra u Evropi
2

Ford Ranger Raptor će koštati približno 55 hiljada evra u Evropi

1.04K
2
Podelite sa prijateljima:

Iako pikap kamioneti i dalje nemaju popularnost u Evropi kao što je to slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama, ipak ne možemo da ne primetimo kako su prethodnih godina započeli da privlače sve više kupaca. I pritom ne mislimo na one mušterije kojima je potreban kamionet striktno za posao, već i za kupce koji bi hteli da pored uobičajenih obaveza, vozilo iskoriste i da se zabave vikendom.

Fordov model Ranger Raptor je debitovao u prethodnoj generaciji na Starom kontinentu i bio je to prvi pokušaj američkog proizvođača vozila da ponudi model sa ozbiljnijim terenskim mogućnostima direktno iz fabrike.

Prodavao se relativno dobro, ali je mnogima zasmetalo to što nema onu snagu kojom se mogao pohvaliti rođak „preko bare“ pod imenom F-150 Raptor. Razlog za tako nešto je ležao u podatku da se nudio samo sa 2,0-litarskim turbodizelom, pa iako se mogao pohvaliti malom potrošnjom goriva, u velikoj meri, to ipak nije bio pravi „Raptor“.

Ispred nas je sada druga generacija i po većini karakteristika će biti identična za celi svet. Kažemo „većini“ pošto će postojati razlika u snazi zbog drugačijih zakona po pitanju izduvnih gasova, zavisno od kontinenta. Svi primerci će deliti 3,0-litarski turbobenzinac sa šest cilindara kao i desetostepeni automatski menjač.

Najmoćniji će biti onaj na američkom tlu sa 392 konjske snage i maksimalnih 583 Nm obrtnog momenta dok recimo u Evropi i Australiji, Raptor će se moći pohvaliti sa „samo“ 284 „grla“ i maksimalnih 490 Nm obrtnog momenta. I to nije jedina razlika pošto će ona postojati i u ceni.

Sasvim očekivano, primerci za Evropu će biti daleko skuplji, a Ford je nedavno objavio da će Raptor u Velikoj Britaniji koštati čak 47 hiljada funti. Prevedeno na nama poznatiju valutu, a to je evro, brojka iznosi 54.915 ili oko tri hiljade evra više nego što je to slučaj bio u prošlosti. I to je samo reč o baznom modelu pa ako krenete da dodajete opcije koje će unaprediti „ludi kamionet“ po pitanju stila i opreme enterijera, cifra lagano ulazi u teritoriju mnogobrojnih premijum modela.

Ne znamo koliko će Ranger Raptor koštati u ostatku Evrope, ali možemo da pretpostavimo da će cena biti manje-više identična. Proizvodnja će se inače odvijati u Južnoj Africi, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima krajem leta.

AutoRepublika

(1039)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Treba ažurirati ovaj naslov 😊

Ranger Raptor je kod nas dostupan po ceni od 69.990 € (ima ih par komada na oglasima i to iz 2022. godine ), a ne za „samo“ 55 hiljada kako govori ovaj naslov od pre više od godinu dana.

BB

Interesantno je da američki auto slikaju pored sovjetskog aviona