1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ponuda krosovera zvanog Roewe Lomemo obogaćena
Ponuda krosovera zvanog Roewe Lomemo obogaćena
0

Ponuda krosovera zvanog Roewe Lomemo obogaćena

199
0
Podelite sa prijateljima:

Marketinški tim koncerna SAIC, koji inače drži prava na upotrebu marke Roewe, je uspeo da omogući kompaniji uzlet do novih visina s ovim krosoverem. Možda je bolje reći „s imenom ovog SUV-a“. Iako naziv vozila naveden u naslovu ne zvuči nimalo prozaično (Lomemo), kada se akronim razmota, onda dobijamo puno ime: Love Me More. Za one koji su tanki s jezicima, da kažemo da to znači „voli me više“.

Istini za volju, kada se to sve prepakuje na kineski jezik, ime krosovera se vraća u nerazgovetnu zonu, i kao takvo glasi Longmao.

U stvari, Roewe Lomemo s dužinom od 4.440 milimetara nije originalan model, već je izvedenica na temu kompaktnog SUV-a Roewe RX3, koji je debitovao još 2017. godine i koji je restilizovan tokom prošle godine.

Lomemo pruža identičnu karoseriju, međuosovinski razmaki od 2.625 milimetara, kao i šasiju s nezavisnim oslanjanjem nazad. Ali, što se tiče branika, rešetke hladnjaka koja nije uokvirena, to je svojstveno samo ovom modelu. A isto se može reći i za stil felni prečnika od 17 inča.

Enterijer ovog modela je u potpunosti preuređen, pa su samo obruč upravljača i neki sitniji detalji u njega preneti direktno iz modela koji pomenusmo kao izvorni: RX3 Pro. Frontalni panel se javlja s dva ekrana od kojih svaki nudi dijagonalu od 12,3 inča, dok je centralna konzola skoro u potpunosti eliminisana.

Panel s tasterima za kontrolu uređaja za klimatizaciju je u potpunosti integrisan u dubini menija softverskog kompleksa multimedijalnog sistema nazvanog Zebra Zhixing Venus. Od opreme valja istaći panoramski krovni otvor, muzički sistem Yamaha i sistem kamera za nadzor nad zbivanjima u punom krugu oko vozila.

Jasno, ono najvažnije u vezi s modelom Lomemo se krije ispod haube. Dok se Roewe RX3 Pro nudi samo s atmosferskim benzincem radne zapremine od 1,6 litara i 125 konjskih snaga, dotle se nov adut na tržištu pojavljuje kao hibridni krosover.

Debitovao je s novim pogonskim sklopom koji integriše i elektromehanički varijator (skoro kao onaj koji potpisuje Toyota kod svojih hibrida), iako SAIC nije obelodanio ko je konstruisao ovaj sklop ili barem od koga ga je nabavio, pa ugradio u Lomemo.

Kako bilo, u ovom izdanju 1,5-litarski benzinac sa 120 konjskih snaga i 150 Nm najvišeg obrtnog momenta, sarađuje s električnim motorom koji dodaje 95 konjskih snaga i 200 Nm. Moć koju generiše ovaj duet agregata se šalje na prednje točkove i meri se sa 182 konjske snage i 350 Nm.

Trakcion baterija je skromnog kapaciteta od samo 2,13 kWh, pa se zato Roewe Lomemo može „terati“ u bešumnom režimu jedino tokom manevrisanja na parkingu. Najviša brzina ovog kineskog vozila iznosi 168 km/h. Kao posledica hibridizacije je propatila zapremina prtljažnika, pa je splasnula sa 485 litara kod modela RX3 Pro, na svega 383 litara.

Benzinski Roewe RX3 Pro u Kini staje između 11,3 i 14,5 hiljada dolara, ali zato hibrid Roewe Lomemo doseže značajno više kote s cenom koja je za bazično izdanje odmerena na cifru od 18.800 američkih dolara, što je i dalje veoma povoljno spram cena na našem kontinentu punom demokratije.

Kinezi već mogu da poruče ovo vozilo, ali ga pre leta dobiti neće u svakom slučaju.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments