1. Home
  2. Prezentacije
  3. Sedan Leapmotor C01 kao najveća dika taze marke
Sedan Leapmotor C01 kao najveća dika taze marke
2

Sedan Leapmotor C01 kao najveća dika taze marke

250
2
Podelite sa prijateljima:

Prve priče o novoj kompaniji Leapmotor iz Kine su započele 2017. godine, onda kada je prikazan prototip kompaktnog električnog kupea. Šanse da projekat ikada zaživi su se činile mizernim, ali nakon dve godine je kompanija uspela da lansira proizvodnju i da počne da lagano širi paletu elektromobila u katalogu.

U ovom trenutku gamu sačinjavaju tri modela, a tokom 2021. godine, preduzeće je uspelo da se izbori da isporuči 45 hiljada vozila. Tokom prvog tromesečja ove godine, već je 22 hiljade jedinica krenulo ka kupcima, a sada je došao na red novi veliki, prelomni trenutak za brend iz Kine. Pred nama je perjanica Leapmotora.

Ulogu predvodnika i ponosa kompanije će preuzeti sedan Leapmotor C01 koji s dužinom od 5.050 milimetara spada u istu klasu u kojoj su na primer Volvo S90 i Genesis G80. Novopridošlica poseduje vrata s prozorskim staklima lišenim okvira, točkove koji integrišu naplatke prečnika 19 cola i veliki stakleni panoramski krovni otvor.

On se sastoji od velikog gornjeg panela i ogromnog zadnjeg prozorskog stakla koje se završava nad glavama putnika sa zadnje klupe. Upravo ovo obeležje bi moglo da postane i udarna karakteristika, tačka prepoznavanja celog novouspostavljenog azijskog brenda.

Nov sedan je maksimalno unificiran s krosoverom Leapmotor C11. Ne samo da dele platformu s dvostrukim poprečnim ramenima na prednjoj osovini i multilinkom na zadnjoj (uz spiralne opruge), već dele i istu trakcionu bateriju integrisanu u strukturi karoserije.

Sva mehanika u vidu električnih rešenja je ostala neizmenjena, a to se može reći i za celokupno uređenje enterijera. Iako je činjenica da sedan sada poseduje sopstvenu zadnju klupu, osobenu po tome što bočna sedišta nude mogućnost uzdužnog podešavanja, uz dodatnu opciju štelovanja naslona. Pride, nude i funkciju grejanja guze i leđa, pa i ventilacije.

Na frontalnom panelu se nalaze tri displeja, što će reći da je broj analognih dugmića sveden na najmanju moguću meru. Multimedijalni sistem nudi veliki broj mogućnosti bežičnog povezivanja i isto takvog osvežavanja softvera.

Vrata ne sadrže uobičajene ručice za otvaranje, već se manipulacija njima zasniva na dugmadima smeštenim na naslonima za ruke. Ti tasteri su odgovorni za deblokadu elektromehaničkih brava. U najprestižnijim konfiguracijama se sedi u sedištima obloženim kožom tipa „nappa“.

Do ovog trenutka je predstavljena samo modifikacija s najviše snage i pogonom na obe osovine. Jašta, to znači da su implementirana dva motora, za svaku osovinu po jedan, i oni zajedno isporučuju velikih 544 „konja“. Trakciona baterija kapaciteta od 90 kWh bi trebalo da bude dovoljna za 717 kilometara autonomije, saglasno kineskim propisima CLTC. U stvarnosti bi ona mogla biti polovina deklarisane cifre.

Što se tiče rezultata u kategoriji ubrzanja, tu baterijski modeli dominiraju, pa ni ovaj nije izuzetak, posebno ne s tako moćnim pogonskim sklopom. Do „stotke“ mu je potrebno da potroši samo tri sekunde, ako kreće iz mesta. U ponudi se nalazi i adaptivni tempomat i sistem za autonomno parkiranje vozila, dok bi u budućnosti, saglasno planu konstruktora, bio ponuđen i autopilot s trećim nivoom mogućnosti u ovoj oblasti.

Prijem porudžbina za limuzinu s imenom Leapmotor C01 kreće već ovog meseca, ali cene nisu objavljene. Trebalo bi da budu više odnosu na pomenuti SUV C11. Dakle, korisno je reći da model s povišenom pozicijom sedenja staje između 27 i 34 hiljada američkih dolara, pa vi razvijte sopstvenu pretpostavku u vezi naknade koja će biti opredeljena za predmetni sedan.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Ja samo nigde ne videh sedan.

Matija

Sedan? Pre bih rekao fastback ali sa kratkim poklopcem prtljaznika. Nevazna tema. Vaznije je da je auto solidno dizajniran, proporcije su dobre, eksterijer je oblikovan vrlo jednostavnim, perfektno glatkim povrsinama, absolutno bez ikakvih suvisnih ukrasa, sve sto se vidi ima svoju funkciju. Tockovi u crnoj boji deluju jeftino i ne odgovaraju stilu karoserije. Nadajmo se da ce u ponudi biti jos neka opcija. Enterijer je na istom estetskom nivou kao eksterijer: funkcionalan, povrsine su jednostavne i estetski kvalitetne. Moja velika zamerka enterijeru jeste prednji pult, tacnije veliki komad crne sjajne plastike koji objedinjuje tri ekrana! Ovo je nizerazredno, jeftino resenje?!… Pročitaj više »