1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition – specijalno izdanje korejskog hot heča (GALERIJA)
Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition – specijalno izdanje korejskog hot heča (GALERIJA)
0

Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition – specijalno izdanje korejskog hot heča (GALERIJA)

234
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai namerava da stvori samo 800 primeraka ovog modela, i oni će biti namenjeni samo kupcima u Evropi i Australiji. 

Dakle, u pitanju je edicija koja uključuje samo performantni hečbek – ništa od fastback izdanja. U Hyundaiju kažu da su pažljivo proučavali izmene koje vlasnici modela i30 N sprovode na svojim ljubimcima, da su sa tim u vidu stvarali ovaj automobil. Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition može se dobiti u dve boje – Phantom Black ili Serenity White Pearl.

Nije važno za koji kolor karoserije se opredelite, šta god da izaberete dobićete iste „broznane“ točkove od 19 cola. Korejci kažu da su namenjene samo one zbog odličnog kontrasta koji daju uz ponuđeni izbor boja eksterijera. Ovakav specijalni i30 N može se prepoznati i po jedinstvenim crvenim i bronzanim umecima na donjem delu karoserije, što ga odvaja od standardnog modela.

U kabini dominira alkantara, koja je praktično prisutna svuda. Prošivena je kontrastnim crvenim štepom, što daje veću dozu atraktivnosti celom enterijeru. O spisku opreme izlišno je govoriti, samo Hyundai navodi da je uključeno apsolutno sve što se inače može dobiti kod i30 N.

Zanimljivo je da nije bilo mehaničkih promena kod pogonskog sklopa. Pod haubom je i dalje potentni dvolitarski turbo benzinski motor koji razvija 280 ks i 392 Nm. Snaga se na prednje točkove može prenositi putem šestostepenog manuelnog menjača ili osmostepene automatske transmisije.

Južnokorejska kompanija potvrdila je da će biti proizvedeno ukupno 800 jedinica Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition. Od toga je 180 vozila predviđeno za australijsko tržište, dok će ostalih 620 automobila biti na raspolaganju evropskim potrošačima. O ceni još nije bilo reči, ali bi trebalo očekivati da bude viša od najskuplje verzije „običnog“ i30 N.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments