1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi Volkswagen Passat na renderu
Novi Volkswagen Passat na renderu
12

Novi Volkswagen Passat na renderu

8.26K
12
Podelite sa prijateljima:

Prve špijunske fotografije poprilično ogoljenog karavana budeće generacije koji će biti nuđen pod legendarnim Volkwsagenovim imenom Passat, pojavile su se na globalnoj mreži pre dan – dva. Zahvaljujući njima, imali smo priliko da vidimo viziju novinara ruskih Kolesa, na temu stila budućeg vozila iz Volfzburga.

Passat je jedan od najstarijih modela Volkswagena. Prva generacija kultnog modela je prikazana pre skoro pola veka, 1973. godine. Dizajnirao ga je studio ItalDesign i u prodaji se pojavio jednu godinu pre Golfa. Danas se na trakama nalazi osma generacija vozila koje nosi indeks B8, i koje je debitovalo tokom juna 2014. godine. Pet godina kasnije, odnosno 2019, Passatu su zategnute bore i taj zahvat je bio prilično lagan. Sada se bliži vreme za smenu naraštaja i nije ni čudo što je ovaj karavan završio na internetu već sada.

Na renderu vidimo karavan, kako rekosmo, i to nije slučajuno jer je već krajem 2020. godine postalo poznato da novi Passat neće ni biti nuđen u limuzinskom obličju, što je izazvalo žal kod mnogih.

Što se tiče dizajna, on je postao elegantniji u poređenju sa strogom geometrijom modela koji laganim kasom ispraćamo s tržišta. Njuška noviteta je usklađena s onim što su doneli nedavno predstavljeni članovi porodice okupljene pod logotipom Volkwsagena, pri čemu mislimo na Golfa, minibus T7 i elektromobile iz palete koju prepoznajemo po slovima ID.

Stilisti su izgleda Passatu namenili izdužene i položene prednje svetlosne grupe sa uskom maskom hladnjaka i otvorom, kojom su povezane. U sredini je po tradiciji smešten kompanijski grb dok odojnik krasi jedinstven dizajn sa jednim velikim umetkom za usisnik za vazduh. Sve to se može videti s naslovne ilustracije.

Ako bude onako kako to misli da hoće render-majstor portala Kolesa, onda će linija prozora novajlije, biti veoma zanimljiva, baš kao i glatke izbočine iznat lukova zadnjih točkova. Vodoravno su postavljene zadnje signalne grupe i verovatno je da će i one biti povezane LED trakom, po širini karavana. Pretpostavka je izvedena na osnovu spoznaje izgleda stražnjice krosoverskih modela T-Cross i ID.5.

Još uvek nema dostupnih informacija u pogledu tehničkih specifikacija. Može se pretpostaviti da će novi Passat računati na široku paletu benzinskih i dizel motora, kao na pogonske sklopove s tehnologijom blagog hibrida. Veruje se da će se u katalozima naći i verzija iz segmenta PHEV (dopunjivi hibrid), a ne bismo se iznenadili ni da vidimo proterensku modifikaciju poznatu pod imenom Passat Alltrack. Uostalom, ovakvo izvođenje je dostupno i u odlazećoj iteraciji nemačke legende.

Za kraj ćemo podsetiti da je pre nekih četiri, pet godina bilo moguće kupiti dizel verziju pasata (1.6 TDI) za nekih 26 hiljada evra, što je cena po kojoj se danas prodaju automobili slične snage iz B segmenta palete Volkswagena, Toyote i ostalih „krizom i elektrifikacijom ugroženih brendova“.

AutoRepublika

(8263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Ostario već na renderima…

moron

Meni na ovom „gelenderu“ deluje veoma privlačno. Klasična lepota.

M M

Baš odmeren dizajn sa logičnim proporcijama i savremenim detaljima. Izgleda baš kao „krstarica“.
Mada je sam render baš neprofesionalan. pogledaj samo dimenzije točkova prednjih i zadnjih. Logično je da bliži točak bude u percepciji veći, a ovde je obrnuto. Tako da se ovaj „neko“ nije mnogo trudio.

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
moron

Možda sam ja suviše omatorio ( pa sam konzervativan ), ali, ovo je meni vanvremenski dizajn.Nešto što će da traje svojom diskretnom lepotom ( ako bude ovakav ).

TheStig

Lubeničari na aparatima.

M M

A budale u kontra transu.

TheStig

Jedine budale su one koje ce dati 50 000 eur za ovu skulu.

Slobo

jezivo ruzan. Kao da su rastegli golf…
Umjesto da naprave Pasat jedinstvenim, on lici na golfa, pola i ostatak game…

Laki

Isto mišljenje.

himera

Pogrebne usluge d.o.o.

Balkanboj

Tu Mercedes caruje.

Denko

Ma Alfa je bolja😭