1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen pikap kamionet VGV VX7 zasnovan na krosoveru
Predstavljen pikap kamionet VGV VX7 zasnovan na krosoveru
0

Predstavljen pikap kamionet VGV VX7 zasnovan na krosoveru

222
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski brend VGV je formalno u potpunosti nov i oformljen je tek 2019. godine. Međutim, iza njega je duga i komplikovana istorija. Fabrika izgrađena u kineskom gradu Čongking posluje pod kapom preduzeća Chongqing Yuzhou Automotive, a počela je sa radom još 1956. godine kada se bavila montažom lakih kamiona i automobilskih komponenti. Proizvodni program je tokom godina menjan pa je tokom 2009. godine preduzeće postalo deo mašinskog holdinga u vlasništvu države. Ime tog sistema je  Weichai Group, a nama je poznat kao proizvođač dizel motora za kamione.

To privredno društvo je 2012. godine preimenovano u Weichai (Chongqing) Automotive i tom prilikom se prebacilo na proizvodnju jeftinih i pristupačnih vozila pod markom Enranger. Ovaj brend nije bilo moguće podići a nije pomogala nikakva ni reklama, s obzirom da godišnji prodajni rezultati nikada nisu premašili cifru od 34 hiljade jedinica, što je kap u moru potencijala domaćeg tržišta. Van Kine, za ovu marku svi su čuli onoliko koliko i mi zajedno s vama, odnosno, ostala je potpuni anonimus.

Tako dođosmo i do aktuelnog imena koje je marki nadenuo matični holding Weichai: VGV (što bi trebalo da predstavlja „Victory Go Victory“). Prvi model je debitovao u jesen 2019. godine i to je bio model iz segmenta velikih krosovera VGV U70. Dospeo je u ruke 17 hiljada kupaca tokom prošle godine. Ali, fabrika ni nedavnu prošlost nije mogla da preživi bez trzavica.

Trenutno je firma deo mašinskog koncerna CNHTC, dok VGV predstavlja odeljenje za razvoj putničkih automobila, dok je glavna delatnost velike grupacije u oblasti razvoja i proizvodnje teških kamiona i motora za njih. Brend VGV se sastoji u ovom trenutku od dva krosovera, a sada je gami dodat i treći model. U pitanju je pikap kamionet VGV VX7. Ali, to nije grubo vozilo kom je školjka pričvršćena za šasiju, već podvarijanta serijskog SUV-a s indeksom U75 Plus.

Stepen preklapanja komponenti novajlije s krosoverom je na najvišem nivou. Pikap nije nasledio od krosovera samo utovarni deo. Međuosovinski razmak kao i celokupni prednji deo vozila su prekopirani sa starijeg modela. Isto se može reći i za središnji deo, uključujući i zadnja vrata. Iza sedišta je instalirano prozorsko staklo, dok je zadnji prepust narastao. Umesto prtlažnika smešten je sanduk koji je dug 1.114 milimetara, uz širinu istog od 1.438 mm.

Novi rep i ne deluje baš elegantno, ali pikap koji je potpisao Geely dokazuje da i od zlog ima grđe. Dužina kamioneta s oznakom VX7 je na koti od 5.015 milimetara, dok je donorski krosover dug 4.825 mm. Širina novajlije iznosi 1.870 mm, a visina je 1.732 mm.

Ispod poda tovarnog prostora su ugrađene dve zatvorene kutije namenjene smeštaju malih predmeta, dok je preklopni stepenik instaliran u vrata prtljažnika. Rezervni točak je pričvršćen ispod zadnjeg prepusta. Nosivost takvog pikapa je poražavajuća i iznosi samo 330 kilograma, što je skromnije čak i od onog što nudi Toyotin adut u ovom segmentu.

Novi VX7 pruža originalnu masku hladnjaka i to je prvi model s novim ablemom koji predstavlja refleksiju matičnog koncerna CNHTC. Enterijer je u potpunosti replika rešenja s donorskog SUV-a- To znači da su montirani klasteri virtuelne instrumentacije koji po dijagonali mere 10,25 inča, kao i ekran za praćenje postavki informativno zabavnog sistema (10,1 inč po dijagonali).

Pomenuti monitori su sastavni deo liste serijske opreme uvodne varijante, dok se preledom kataloga opcionala nailazi na kožom obloženu kabinu, pa čak i panoramski krovni otvor.

Tehnološka rešenja implementirana kod pikap kamioneta su takođe ništa drugo nego preuzeto s krosovera. VGV VX7 računa na dvolitarski turbobenzinac s oznakom 2.0 T-GDI. Razvija 224 konjskih snaga i sarađuje s osmostepenim automatskim menjačem. Pogonski točkovi su oni napred, dok je zadnje oslanjanje zasnovano na oprugama i nezavisno je. Maksimalna brzina pikapa iznosi 196 km/h.

Novi model će biti ponuđen kupcima na domaćem terenu već u ovom mesecu, to jest u ovih par dana. Cena je skromna i iznosi 18 hiljada američkih dolara za bazični model. Originalni krosover staje četiri hiljade dolara više od ove „radničke“ varijante.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments