1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj puta za Daciju Lodgy
Kraj puta za Daciju Lodgy
0

Kraj puta za Daciju Lodgy

233
0
Podelite sa prijateljima:

Lodgy odlazi u penziju posle deset godina karijere. 

Rumunska marka poslala je ovaj MPV model u istoriju, praveći na taj način prostor za njegovog naslednika – Joggera. Kako javljaju strani mediji, Lodgyja više nije moguće naručiti, što znači da je proizvodnja ili već obustavljena ili će se to dogoditi vrlo uskoro. Osim toga, isporuke Joggera bi trebalo da se zahuktaju u narednom periodu.

Lodgy je na tržište stigao 2012. godine, i otada se proizvodio u fabrici u Maroku. No, pored Afrike montiran je i u Indiji, u periodu od 2015. do 2020. godine. Ipak, Rumuni su se nadali većem uspehu ovog MPV-a, pogotovo u Evropi.

Nažalost, Lodgy je veći deo svoje karijere proveo na tržištu u doba kada je eksplodirala potražnja za SUV modelima, te je čitav MPV segment polako, ali sigurno izgubio volumen. Stoga je i Dacia rešila da naslednik Jogger, iskombinuje elemente iz SUV klase kako bi se učinio atraktivniji potencijalnim kupcima.

Što se tiče prodajnih rezultata Lodgyja oni već neko vreme nisu na zadovoljavajućem nivou. Tako je prethodne godine upisano 18.275 registracija, što predstavlja pad prodaje od 9% naspram 2020. godine.

U Daciji su uvereni da su sa Joggerom našli pravi recept i da će taj model daleko nadmašiti Lodgyja. Živi bili pa videli…

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments