1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najveće američko razočaranje osveženo za 2023. godinu
Najveće američko razočaranje osveženo za 2023. godinu
0

Najveće američko razočaranje osveženo za 2023. godinu

2.14K
0
Podelite sa prijateljima:

Možda je ovaj izraz „najveće razočaranje“ pomalo oštar pošto je Chevrolet Blazer ipak privukao preko 223 hiljada mušterija na domaćem tržištu tokom poslednje tri godine proizvodnje, ali mu samo ime nikako ne ide u prilog. Za one kojima je značka „Blazer“ nepoznata, da kažemo kako je Chevrolet prodavao terenac s identičnim imenom u periodu od 1969. do 1995. godine.

I kada kažemo „terenac“, ne mislimo na današnje našminkane krosovere već na ekstremnog terenca koji je mogao da savlada najteže uslove. U vreme kada Jeep Wrangler privlači dosta pažnje, a Ford Bronco ubedljivo najtraženiji novi model na američkom tlu, mnogi su smatrali da bi Chevrolet mogao da prati potez i predstavi nam Blazera kao terenskog konkurenta.

Međutim, desila se suprotna situacija pošto trenutni model s takvim imenom pruža pogon na prednje točkove, samonoseću karoseriju i modifikovanu globalnu platformu Epsilon na kojoj se takođe proizvode, između ostalih modela i Chevrolet Malibu, Opel Insignia i mnogi drugi putnički četvorotočkaši. Javnosti ovakva odluka očigledno ne smeta, pošto se Blazer prodaje relativno dobro, ali svi oni kojima „benzin teče kroz vene“ će imati samo reči kritike.

Bilo kako bilo, model je na tržištu već tri godine što nam govori da je vreme za prvo osveženje. Predsednica General Motorsa Meri Bara nam je nedavno rekla kako ćemo u bliskoj budućnosti videti i električnu konfiguraciju, ali ono sigurno neće biti spremno za narednu godinu. Iz tog razloga, izmene za 2023. godinu su uglavnom minimalne i osim ako pažljivo zagledate u krosover, verovatno ih nećete ni primetiti.

Mnogi će reći da Blazer liči na nekada popularni Camaro i taj trend se i sada nastavlja, ali s novom maskom hladnjaka i nešto većim zadnjim svetlosnim grupama. Kupac može da izabere i veliki broj dimenzija felni i to prečnika od 18 do 21 inča.


Chevrolet će nam reći da je najviše pažnje posvetio enterijeru koji je generalno bio najveća mana kod vozila ovog brenda. U izboru je i pet paketa opreme i to LT, 2LT, 3LT, RS i Premier. Svi modeli sada stižu sa desetoinčnim monitorom i bežičnim punjačima za mobilni telefon, a pomalo ironično, pogon na sva četiri točka je opcioni samo na LT-u, RS-u i Premieru.

Onaj na RS-u pruža nešto dinamičniju konfiguraciju pošto su ova slova skraćenica za ono legendarno „Rally Sport“, ali kupci koji izaberu 2LT i 3LT će morati da se zadovolje samo sa pogonom na prednje točkove. Izbor motora se opet svodi na 2,0-litarski turbobenzinac sa 228 konjskih snaga kao i 3,6-litarski „atmosferac“ sa šest cilindara koji se može pohvaliti s 308 „grla“. U oba slučaja menjač je devetostepeni automatski.


Prvi primerci su početi pristizati u izložbeno-prodajne salone na jesen, a početna cena od 33.400 dolara se ne bi trebalo izmeniti u većoj meri. Ne sumnjamo da će i dalje postojati veliki broj onih koji će reći „ovo nije pravi Blazer“ i verovatno biti u pravu, ali na svaku takvu osobu verovatno postoji deset „očajnih domaćica“ kojima ne smeta ovakav Blazer.

Na kraju dana, Chevrolet je više nego zadovoljan…

AutoRepublika

(2138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments