1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedesova G klasa ostvarila rekordnu prodaju u 2021. godini
Mercedesova G klasa ostvarila rekordnu prodaju u 2021. godini
0

Mercedesova G klasa ostvarila rekordnu prodaju u 2021. godini

347
0
Podelite sa prijateljima:

“Nema zime za Eskime.”

Prethodno napisanu rečenicu izgovorio je više puta tokom svojih čuvenih komentatorskih bravura legendarni sportski novinar Duško Korać. U godini koja je ostala za nama, sirotinja se nije nakupovala automobila, jer su isti em poskupeli, em su ih morali čekati i po šest meseci.

S druge strane, belosvetska buržoazija nije se napatila. Tako je i Mercedes u nestašici elektronskih komponenti prioritet dao modelima na kojima se najviše zarađuje, a jedan od takvih upravo je ikona nemačkog brenda – G klasa.

Tokom prethodne godine, G klasa je upisala rekordnih 41.174 registracije, što je najveći broj prodatih primeraka na godišnjem nivou otkako je ovaj model stupio na scenu daleke 1979.

Ove godine, prodaja bi mogla biti još i bolja. Mercedes ima u planu restilizaciju za aktuelnu generaciju. Pored uobičajenih izmena na kakve smo već navikli prilikom bilo kakvog osvežavanja vozila, ovaj put Mercedes će u igru ubaciti još jednog igrača.

U pitanju je nesvakidašnja verzija G klase, pod oznakom 4×42. Ovaj model već je bio u prodaji i tada je postigao ozbiljan komercijalni uspeh. Stoga, čini se da bi 2022, mogla biti još uspešnija za Mercedesov terenac.

Prethodna godina bila je izuzetno važna za G klasu. Ne samo zbog ovakvih odličnih prodajnih rezultata, već i zbog činjenice da smo videli EV izdanje tog modela. Doduše, samo u konceptualnoj verziji, no serijski EQG, kako ga nazivaju u nemačkoj kompaniji, trebalo bi da bude ponuđen kupcima već 2024. godine.

AutoRepublika 

(347)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments