1. Home
  2. Vesti
  3. Sandero ima odličnu prodaju u Evropi, ali šta je sa Loganom?
Sandero ima odličnu prodaju u Evropi, ali šta je sa Loganom?
11

Sandero ima odličnu prodaju u Evropi, ali šta je sa Loganom?

3.84K
11
Podelite sa prijateljima:

Dacia je sa nekoliko modela napravila pravu pometnju na tržištu EU, no neki automobili ipak i dalje imaju “prođu” samo u nekim delovima Starog kontinenta.

Tokom jedanaest meseci 2021. godine, Dacijin Sandero prikupio je 177.953 registracije čime se uspeo probiti do samog vrha top liste najprodavanijih modela u EU. Samo u novembru Sandero je nakupio 16.263 isporučene jedinice i završio na drugoj poziciji, odmah iza bratskog Clija.

No, šta se dešava sa Loganom u EU? Pa, za početak, Dacia ga nije ni ponudila u svim zemljama Unije. Logan je dostupan u istočnom i jugoistočnom delu EU, a od najbogatijih zemalja, jedino je prisutan u Španiji.

Dobro je Dacia procenila da je na najrazvijenijim tržištima nestao apetit za limuzinama, jer su prednost odneli SUV modeli. Stoga Logan ima daleko skromniji učinak na teritoriji EU od bratskog Sandera.

U periodu od januara, pa sve zaključno sa novembrom ove godine, Logan je stigao do svega 13.563 kupca u EU, što je brojka koju Sandero zabeleži za jedan mesec. Jasno je da će Logan sreću morati da potraži van Unije…

AutoRepublika 

(3844)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto, nov model, savremen, dostupan i sa turbo motorizacijom, pa i TNG verzijom, a maltene za 1/3 manje prodali u Evropi nego „naš“ Šumadinac.

S mile

Šteta, izgleda fino, a cenim i da je izrada OK. Mnogi su kod nas kupili stare verzije, jeste skroman, ali mnogima završava posao. Povoljan i jeftin za održavanje.

moron

Za to jeftino održavanje ja bih ti predložio da najpre pribaviš zvaničan plan i troškovnik redovnog održavanja i da vidiš kako se to u njega uklapaš. Jer, kada bi godišnje prelazio do 15 hiljada km, tada na 120 hiljada km ( tokom 8 godina) na redovno servisiranje (bez troška kočionih elemenata) za npr. Jeep Renegade 1,3T 150 ks AT dao bi 1.993 evra (sa „velikim servisom“, uz napomenu da taj motor ima lanac, pa se svakih ŠEST GODINA menjaju samo PK kaiš, španer, pumpa, antifriz … ), dok bi za Sandero 1,0 Tce 90 6MT to isto koštalo 1.575 evra… Pročitaj više »

s mile

cenim da u 90% slučajeva posle izlaska iz garancije, ne ulazi se u ovlašćen servis, samim tim su troškovi održavanja, cenim pola od ovlašćenog servisa… ja to ono odokativno… 😉

moron

Pa, dobro, to pravilo ( izlaska iz ovlašćenog servisa) možeš da primeniš na svaki brend. Kao što svaki brend u ovlašćenoj servisnoj mreži nudi niže cene servisiranja (niže cene radnog sata i potrošnog materijala i delova) čim vozila predju odredjenu starost ( obično je vremenski „okidač“ za primenu nižih cena negde izmedju 3. i 5. godine starosti vozila, zavisno od brenda). I na vlasniku je da odabere šta mu od to dvoje više odgovara. Drugim rečima, možeš ti par godina od kupovine novog vozila da „predješ na jeftinije“ održavanje, na jedan od ta dva načina, bez razlike da li je… Pročitaj više »

BB

Meni je jeftiniji ovlašteni sad sa Citroenom nego prije što sam ganjao „garažu“ sa Fokusom i nemam namjeru da ga mijenjam…

DUDE

Logan sa fabrickim TNG pogonom je dobar potez – model sa klima uredjajem kosta oko 12.500eur, skroz fer kupovina.

YugoFlorida

Po mom mišljenju, jedan od najisplativijih novih modela koji mogu da se kupe. Za manje od 15 hiljada evra dobije se auto sa ful opremom, koji je pritom dovoljno velik da se prosečna porodica u njega smesti kako treba. Meni lično, jedino fali da ima još jedan, malo jači motor sa otprilike 115-120 KS.

M M

Za cenu ove sirotinjske limuzine, pre par godina se mogao kupiti Megan!
Dokle se stiglo…

moron

Da, sadašnji Megan 1,6 SCe je startovao na tržištu 2016. po ceni Logana danas.

Slobodan

Pogledajte ga uživo i sve će vam biti jasno: najsocijalnija plastika i oprema, bez klime 9.990 a sa klimom košta kao pravi automobil tipa Fiat, Reno, Kia, Hyundai…