1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundaijevi Tucson i Palisade, kao i Kia Sportage, proizvodiće se u Rusiji
Hyundaijevi Tucson i Palisade, kao i Kia Sportage, proizvodiće se u Rusiji
2

Hyundaijevi Tucson i Palisade, kao i Kia Sportage, proizvodiće se u Rusiji

133
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai grupacija odlučila je koji će se modeli proizvoditi u fabrici pokraj Sankt Peterburga.

Južnokorejska kompanija je izuzetno snažna na ruskom tržištu, te ne čude nedavni potezi sa kupovinom bivše General Motorsove fabrike koja će biti dom za nove četvorotočkaše Hyundaija i Kije.

Ruski mediji prenose da će Korejci uložiti 53 milijarde rubalja u pogon pored Sankt Peterburga, od čega će 37 milijardi biti investirano u razvoj proizvodnih linija. Naime, Hyundai grupa namerava da ovde vrši gotovo kompletnu proizvodnju, a ne da samo sastavlja vozila od već dostavljenih delova po principu “šrafciger industrije”.

Ovaj bivši američki pogon imao je u vreme General Motorsa kapacitet od 240.000 vozila na godišnjem nivou. Tada su odavde dolazili Chevroletovi modeli Cruze i Captiva, kao i Opelovi Astra i Antara. U bliskoj budućnosti (od 2023. godine), sa tamošnjih proizvodnih linija trebalo bi da silaze Hyundai Tucson i Palisade, ali i Kia Sportage.

Podsetimo, Hyundia grupacija već ima dve fabrike u rejonu Sankt Peterburga. Jedna od njih se bavi proizvodnjom motora (godišnji kapacitet 240.000 agregata), dok se u drugom pogonu vrši montaža Hyundaijevih modela Creta i Solaris, kao i Kijinog. Upućeni će znati da se radi o vozilima koja su izuzetno popularna u Rusiji…

AutoRepublika 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ozbiljna priča…

Bato

General motors nekad lider u svijetu sad prodaje pogone.