1. Home
  2. Vesti
  3. BMW slavi jubilej – milion isporučenih elektrifikovanih automobila
BMW slavi jubilej – milion isporučenih elektrifikovanih automobila
0

BMW slavi jubilej – milion isporučenih elektrifikovanih automobila

121
0
Podelite sa prijateljima:

Jubilarni četvorotočkaš je električni BMW iX.

Desetak godina je prošlo otkako je BMW i zvanično krenuo putem elektrifikacije. Tokom tog perioda uspeli su da nagomilaju milion dostavljenih vozila sa raznim oblicima hibridizacije, uključujući i 100% električne modele.

No, to je samo početak… Piter Nota, član Upravnog odbora nemačke marke, najavljuje velike poduhvate za BMW u bliskoj budućnosti. “Već imamo novi cilj, a to je dva miliona prodatih elektrifikovanih automobila kroz dve godine”, istakao je rukovodilac bavarskog brenda.

BMW je posebno ambiciozan povodom prodaje električnih četvorotočkaša. “Želimo da sledeće godine udvostručimo ovogodišnji uspeh. Do 2025. BMW grupa imaće dva miliona dostavljenih potpuno električnih automobila”, kaže Nota.

Bavarci veruju da će značajnom rastu prodaje EV modela doprineti nedavni start karijere dva vozila. Tokom prošlog meseca otpočele su isporuke za i4 i iX, te bi njih dvojica trebalo da dodatno „daju krila“ segmentu električnih vozila kod BMW-a.

Uostalom, BMW planira još električnih modela naredne godine, pre svega EV pandane za Seriju 7 i X1. Na sve to treba dodati već postojeći portfolio, te je sasvim jasno da su proklamovani ciljevi lako ostvarivi.

AutoRepublika 

(121)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments