1. Home
  2. Vesti
  3. Nadzorni odbor Daimlera odobrio investicioni plan vredan 60 milijardi evra
Nadzorni odbor Daimlera odobrio investicioni plan vredan 60 milijardi evra
0

Nadzorni odbor Daimlera odobrio investicioni plan vredan 60 milijardi evra

255
0
Podelite sa prijateljima:

Nadzorni odbor Daimlera je odobrio investicioni plan koji je težak oko 60 milijardi evra, a koji se tiče budućeg poslovanja kompanije Mercedes-Benz Cars & Vans, između 2022. i 2026. godine, objavljeno je ranije danas iz ove nemačke grupacije.

Izjava je izneta u javnost samo jednu nedelju pre planiranog izdvajanja divizije Cars & Vans od kompanije Daimler Truck & Buses, što je zakazano za 10. decembar, piše u izjavi za javnost proizvođača luksuznih vozila, gde se takođe navodi i da je želja uprave da grupa postane predvodnik talasa proizvođača električnih vozila i softvera, nakon što se realizuje najavljena statusna promena.

Na snazi će svakako ostati planovi objavljeni u oktobru 2019. godine, kako bi se do 2025. godine umanjili kapitalni izdaci za petinu, i to u odnosu na nivo iz pomenute godine kada su planovi i objavljeni. U izjavi je navedeno i da će se fokus ulaganja usmeriti na elektrifikaciju, digitalizaciju i tehnologiju autonomne vožnje.

Cilj proizvođača iz Štutgarta je uvećanje neto prihoda po vozilu i primenu direktnog modela prodaje, navodi se u istom pismenu. Pored toga, želja rukovodstva Daimlera jeste i napredak u tehnologiji proizvodnje baterija na koji način bi se vremenom smanjio trošak proizvodnje električnih vozila.

AutoRepublika

Izvor informacije i fotografija: REUTERS/Ralph Orlowski

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments